Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross

Deze Week: Zorgt EK weer voor verrassingen?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 43: 24 Oktober – 30 Oktober.

Donderdag 27 Oktober – Zondag 30 Oktober: European Championship
Tijd: 18.45 donderdag/vrijdag, 13.45 + 20.00 zaterdag, 13.00 + 19.00 zondag
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na eindelijk weer een volledig seizoen van de European Tour mag het European Championship daar deze week het slotstuk van zijn. De 32 beste spelers over de dertien toernooien plaatsten zich voor het toernooi in Dortmund: Luke Humphries verzekerde zich met behulp van vier titels van de nummer één-positie. Hij neemt het op de eerste dag op tegen Krzysztof Ratajski, terwijl ook drie van onze landgenoten meteen op dag één in actie komen. Dirk van Duijvenbode opent het toernooi tegen Madars Razma, waarna Danny Noppert het opneemt tegen Andrew Gilding en Vincent van der Voort een pittige partij tegen Damon Heta wacht. Michael van Gerwen opent zijn toernooi op de vrijdag tegen Chris Dobey. Josh Rock, die afgelopen week weer liet zien nu al tot de wereldtop te behoren, maakt zijn TV-debuut tegen Nathan Aspinall, terwijl Rob Cross en James Wade elkaar ook in de eerste ronde treffen. Kan Cross zijn titel verdedigen in Duitsland?

Zaterdag 29 Oktober – Zaterdag 30 Oktober: Women’s Series 17 t/m 20
Tijd: 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Lisa Ashton plaatste zich in het vorig blok al voor het WK, deze week wordt het tweede ticket van de Women’s Series door de uiteindelijke nummer twee opgeraapt. Fallon Sherrock heeft deze positie nog stevig in handen, maar zal toch ietwat achterom kijken naar een ontketende Beau Greaves. De wereldkampioen bij de WDF won de laatste vier toernooien: mocht ze weer zo’n indrukwekkend weekend hebben, dan zal zij waarschijnlijk een ticket naar Ally Pally grijpen. Net als vorig weekend tellen ook deze toernooien mee richting de Women’s World Matchplay van volgend jaar. Aileen de Graaf en Priscilla Steenbergen startten hiervoor enorm sterk en hopen hun posities vast te houden.

Zondag 30 Oktober: India Qualifier
Tijd: 7.00
Waar te volgen: dartsactueel.nl

In India vindt voor de vierde keer in vijf jaar weer een kwalificatietoernooi plaats voor het WK. Nitin Kumar won alle drie de vorige edities en geldt nu ook weer als topfavoriet, al verloor hij eerder dit jaar wel in de finale van het kwalificatietoernooi voor het Asian Championship. Het is dus geen uitgemaakte zaak dat ‘The Royal Bengal’ weer terugkeert in Ally Pally, al zou het wel een flinke verrassing zijn mocht het niet lukken.

WDF Weekend

28 – 30 Oktober: Witch City Open (USA)
29 – 30 Oktober: Hungary Classic
29 – 30 Oktober: Hungary Masters

Na een aantal maanden keert de WDF deze week weer terug naar Oost-Europa. In Hongarije staan twee toernooien op de planning: één uit de categorie ‘Zilver’, één uit de categorie ‘Brons. Vanuit Nederland staan onder andere Richard Veenstra en Moreno Blom op de deelnemerslijst. Ook in de Verenigde Staten wordt er gespeeld: één toernooi uit de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *