Deze Week: Zorgt Grand Slam finale weer voor vuurwerk?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 46: 11 November – 17 November

Maandag 11 November – Zondag 17 November: Grand Slam of Darts
Tijd: 14.00 middagsessie, 20.00 avondsessie
Waar te volgen: RTL7, live.dartsdata

De Grand Slam gaat deze week verder, met elke dag darts. Op maandag en dinsdag worden de laatste wedstrijden in de groepen afgewerkt, waarna de beste 16 spelers doorgaan naar de knockout-rondes. Michael van Gerwen plaatste zich op zondag hier al voor, net zoals Dave Chisnall, Gabriel Clemens en Michael Smith. Danny Noppert moet op maandagavond nog aan de bak, terwijl Wesley Harms op dinsdag nog een heel kleine kans heeft. De rest van de week wordt er nog meer spektakel verrast. Kan dit toernooi net zoveel spektakel opleveren als vorig jaar? Zo ja, dan krijgen we nog veel moois te zien.

Zaterdag 16 November: ROTW Women’s Qualifier
Tijd: 12.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

Voor het tweede jaar op rij mogen er twee vrouwen meedoen aan het WK. De eerste qualifier, die voor de vrouwen van buiten de UK en Ierland, wordt dit weekend afgewerkt in Hildesheim. Mikuru Suzuki, deze week nog actief op de Grand Slam, geldt als grote favoriet. Zij zal echter wel af moeten rekenen met Anastasia Dobromyslova, die vorig jaar zegevierde. Vanuit Nederlands oogpunt is de hoop gevestigd op Aileen de Graaf.

Zaterdag 17 November: Super League Germany Finale
Tijd: 13.00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect

De 8 beste spelers van de Super League Germany 2019 strijden tijdens de grote finale om een plek op het WK. Gabriel Clemens einigde als nummer drie, maar zal niet aanwezig zijn aangezien hij zich al ruim plaatste voor Ally Pally. Voor Martin Schindler is dit wel een grote kans. De jonge Duitser kent geen geweldig seizoen, maar heeft nog twee mogelijkheden om alsnog het WK te halen. Hij moet zich dan wel de sterkste tonen in Hildesheim, waar met Nico Kurz, Dragutin Horvat, Maik Langendorf, Robert Marijanovic, Christian Bunse, Thomas Köhnlein en Manfred Bilderl nog 7 toppers aan de start staan.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Deze Week: Zorgt Grand Slam finale weer voor vuurwerk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *