Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price Grand Slam of Darts 2021

Deze Week: Zorgt Grand Slam voor spektakel?

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 45: 7 November – 13 November.

Maandag 7 November – Vrijdag 11 November: PDC Europe Super League
Tijd: Dinsdag 12.00, Woensdag/Donderdag 12.30, Vrijdag 14.50
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

De PDC mag de naam dan hebben veranderd naar de PDC Europe Super League, maar het toernooi is nog altijd alleen open voor Duitsers. Net als vorig jaar zijn er 24 van onze oosterburen uitgekozen om mee te doen aan dit kwalificatietoernooi voor het WK. Nadat er op maandag en dinsdag in vier groepen van zes wordt gespeeld vallen de slechtste 8 spelers af. Op woensdag en donderdag keren er twee groepen van acht spelers terug: dit keer vallen in beide groepen de slechtste vier af. Acht spelers blijven over en zullen op vrijdag instromen in de kwartfinale. Dit omslachtige model levert uiteindelijk een finale op, waarvan de winnaar naar ‘Ally Pally’ mag. Ricardo Pietreczko, Lukas Wenig, Florian Hempel en Niko Springer behoren tot de topfavorieten, terwijl Max Hopp ook op een terugkeer op het WK hoopt.

Zaterdag 12 November – Zondag 13 November: Grand Slam of Darts, Dag 1 & 2
Tijd: 14.00 middagsessies, 20.00 avondsessies
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata.com

Het vloerseizoen zit er op: tijd voor de Grand Slam of Darts. Met Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena en Raymond van Barneveld doen er maar liefst vijf Nederlanders mee, een luxe die wij lange tijd niet hadden. Gerwyn Price verdedigt zijn titel van vorig jaar, terwijl grote namen als James Wade en Gary Anderson juist ontbreken. De loting wees uit dat Simon Whitlock en Mensur Suljovic het toernooi op zaterdagmiddag openen, terwijl Van Gerwen en Wright het in de eerste avondsessies opnemen tegen respectievelijk Nathan Rafferty en Fallon Sherrock. Van Barneveld moet meteen aan de bak tegen Dave Chisnall. Op de zondag volgen dan de duels tussen de twee winnaars van de eerste wedstrijden en de twee verliezers. Een goede start is in ieder geval het halve werk.

WDF Week

9 – 10 November: Malta Open
9 – 10 November: Malta Masters
11 – 13 November: Seacoast Open (USA)
12 – 13 November: Irish Open
12 – 13 November: Irish Classic

Met vier toernooien uit de categorie ‘Zilver’ en één in de categorie ‘Goud’ (Irish Open) mag deze week uitermate belangrijk worden genoemd. De toernooien richting het WK raken langzaam op, en met een vracht aan punten kan dit weekend wel eens cruciaal zijn. Meerdere spelers reizen hiervoor zelfs vanuit Malta meteen door naar Ierland.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *