Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Deze Week: Zware Q-School toneel voor comeback RVB

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 6: 8 Februari – 14 Februari

Maandag 8 Februari– Zaterdag 13 Februari: Q-School Stage 1A & 1B
Tijd: EU Q-School 12.00, UK Q-School 15.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Na weken van onzekerheid is het dan toch zo ver: de PDC heeft het voor elkaar gekregen om Q-School te organiseren. Het hele format is over de kop gegooid, waardoor het spektakel nu tien (!) in plaats van vier dagen duurt. Verdeeld over twee fases komen meer dan 600 spelers in actie. Fase 1A begint op maandag, Fase 1B op donderdag. Uit deze fases plaatsen zich in totaal 96 spelers voor de UK Final Stage en 111 voor de EU Final Stage. Raymond van Barnveld is één van de spelers die dit hoopt te bereiken. Zijn comeback begint en zal alleen een succesvol vervolg kennen als hij daadwerkelijk een Tour Card pakt. De eerste fase zou hij met gemak door moeten kunnen komen, het echte werkt begint dan vanaf zondag. Ook landgenoten als Richard Veenstra, Chris Landman en Christian Kist beginnen in de eerste fase de jacht op succes.

Zondag 14 Februari: Q-School Final Stage Dag 1
Tijd: EU Q-School 12.00, UK Q-School 15.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het echte werk begint op zondag. De topspelers stromen vandaag in, waarna het vier dagen bikkelen wordt voor 16 (UK) en 13 (EU) Tour Cards. 128 spelers beginnen op dag 1 aan deze jacht, naarmate de dagen volgen wordt dit steeds één minder. De dagwinaars zijn meteen verzekerd van een plek op de Tour, de overige plekken worden verdeeld via de Order of Merit. Negen Nederlanders zijn al zeker van deze ronde, via de eerste fase zullen zich hier normaal gesproken nog heel wat andere landgenoten bijvoegen. Het belooft in ieder geval een zeer interessante week te worden. Hoeveel Nederlanders weten er na vier dagen een Tour Card te bemachtigen?

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *