Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kim Huybrechts - Czech Darts Open 2023

Deze Week: Zwetend op weg naar World Matchplay

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 26: 26 Juni – 2 Juli.

Vrijdag 30 Juni – Zondag 2 Juli: European Darts Matchplay, European Tour 10
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Bij de dames is inmiddels bekend wie er naar de Women´s World Matchplay gaan, na dit weekend weten ook de heren waar ze aan toe zijn. In Trier is de European Darts Matchplay het decor van het laatste toernooi dat meetelt richting de World Matchplay. Raymond van Barneveld lijkt zich op te kunnen gaan maken voor een terugkeer naar Blackpool en zal niet te zenuwachtig zijn, maar Kim Huybrechts en Brendan Dolan moeten wel vol aan de bak. William O´Connor, Simon Whitlock en Ricardo Pietreczko lijken de grootste uitdagers om zich alsnog te plaatsen voor het ´Zomer WK´. Naast RVB reizen daarnaast nog vijf Nederlanders af naar Duitsland: Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode stromen op zaterdag in, terwijl Gian van Veen en Christian Kist op vrijdag in actie komen.

Zaterdag 1 Juli – Zondag 2 Juli: Asian Tour 16, 17 & 18
Tijd: 2.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Op de World Cup lieten zich al even zien, maar op de Filipijnen na maakten de Aziatische teams weinig indruk. Er is zo richting het WK nog werk aan de winkel. In Singapore vindt dit weekend het zesde weekend van de Asian Tour plaats, waar meteen aan de vorm kan worden gewerkt. Met nog maar twee weekenden hierna kunnen hier ook al grote stappen worden gezet richting Ally Pally. Lourence Ilagan hoopt zijn dominantie in Azië door te zetten, terwijl Nitin Kumar en Xiaochen Zong hun goede resultaten ook een goed vervolg willen geven.

Zondag 2 juli: NDB Masters
Tijd: 11.00
Waar te volgen: ndbdarts.nltv.dartconnect.com, Youtubekanaal NDB Darts

Zondag wordt het NDB-seizoen afgesloten in De Bilt met de allereerste editie van de NDB Masters. Voor elke categorie (heren, dames, jongens en meisjes) konden spelers zich op verschillende manieren kwalificeren, waaronder het bereiken van een NDB Ranking-finale en de top 8 van het singleklassement van de SuperLeague en/of LaCo De eindfase van het toernooi zal geheel live te zien zijn op het Youtubekanaal van de NDB. De kwartfinales, halve finales en de finale van het herentoernooi zullen gestreamd worden, net als de halve finales en de finale van de dames en jongens en de finale van de meisjes. Alle deelnemers voor de NDB Masters zijn hier te vinden. Wie sluiten het seizoen succesvol af? 

WDF Weekend

2 Juli: West Japan Cup

In hetzelfde weekend als de Asian Tour vindt in Japan ook een toernooi bij de WDF plaats. Het toernooi in Osaka stond eerder gepland dan het toernooi van de PDC, maar er wordt zo geen groot internationaal deelnemersveld verwacht. Zeker niet omdat het toernooi valt in de categorie ‘Brons’.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *