Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dimitri van den Bergh

Dimitri van den Bergh in thriller langs Huybrechts

Afgelopen middag werden de kwartfinales van de World Series of Darts Finals afgewerkt in Amsterdam. In de tweede kwartfinale namen twee Belgen het tegen elkaar op. In een hele spannende partij was Dimitri van den Bergh net te sterk voor Kim Huybrechts. Lees hier meer.

Wereldstart Van den Bergh

Dimitri van den Bergh schoot geweldig uit de startblokken. De World Matchplay kampioen van 2020 won de eerste 4 legs in 15,11,11 en 14 darts. Van den Bergh gooide finishes van 87 (2x), 91 en 48 uit. De laatste leg voor de pauze ging met een 116-finish naar Kim Huybrechts, die hierdoor terug kwam tot 4-1.

Huybrechts vecht terug

Na de pauze wist Huybrechts de break van voor de pauze te verzilveren door 62 uit te gooien. Van den Bergh antwoordde vervolgens met een 15-darter voor 5-2. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor het 6-4 stond in de tweede pauze.

Comeback Huybrechts niet genoeg voor winst

Huybrechts kwam goed uit de pauze, want met een 11-darter wist hij Van den Bergh meteen te breaken. De break werd echter niet verzilverd, met een 13-darter brak ‘The Dreammaker’ meteen terug naar 7-5. Van den Bergh kreeg de kans om de break wel te verzilveren, maar miste tweemaal op dubbel 8. Huybrechts brak nogmaals terug, maar verzilverde de break dit keer wel met een 100-finish voor 7-7. Van den Bergh wist vervolgens zijn eigen leg weer te houden, net als wat Huybrechts deed in leg 16 met een 107-finish voor 8-8. In leg 17 kreeg Huybrechts de kans om de voorsprong, maar een 78-finish werd nipt gemist op tops. Van den Bergh gooide 45 uit en kwam op matchpoint; 9-8. Een matige leg volgde van ‘The Hurricane’, waardoor Van den Bergh als eerste matchdarts kreeg. Echter miste drie keer op tops, waardoor Huybrechts nog een kans kreeg op 133. De triple 20 en triple 19 werden geraakt, alleen werd dubbel 8 nipt gemist. Van den Bergh bleef koel en gooide met zijn laatste pijl tops en won zo de partij met 10-8.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 100,30 / 41,67%
Kim Huybrechts: 100,63 / 57,14%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *