Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Dimitri van den Bergh laat Price kansloos

In de tweede kwartfinale van de avond nam de wereldkampioen Gerwyn Price het op tegen de regerend World Matchplay kampioen, Dimitri van den Bergh. Wie zou zich plaatsen voor de halve finales? Lees hier meer.

Gelijkopgaand begin

Gerwyn Price begon aan de tweede kwartfinale van de World Matchplay. De eerste drie legs gingen eenvoudig naar de speler die hem begon. In de vierde leg miste Dimitri van den Bergh 6 pijlen op dubbel 12, waardoor Price de kans kreeg op de break. Price miste twee pijlen op de dubbel, waardoor Van den Bergh toch nog zijn eigen leg hield. In de vijfde leg was het Price die vier pijlen op de dubbel miste, Van den Bergh wist wel te profiteren. Met een 96-finish ging de Belg met een break en een 3-2 voorsprong de pauze in.

Price vecht terug

Na de pauze kreeg Price meteen kansen op terug te breaken, maar die werden gemist. Via tops verzilverde Van den Bergh de break. Een matige leg volgde van de Welshmen, waardoor Van den Bergh de dubbele break plaatste. Met een 53-finish werd ook deze break verzilverd voor een 6-2 voorsprong. Toch wist Price zich goed terug te vechten, hij won de laatste twee legs en bracht de achterstand terug tot twee legs. In de laatste leg kreeg de Belg twee pijlen op dubbel 4 voor een 7-3 voorsprong, maar die werden gemist. Hierdoor brak Price terug naar 6-4.

Price komt dichterbij

Dat goede gevoel wist Price niet te houden na de pauze. Met twee 180’ers brak Van den Bergh in 11 darts opnieuw en maakte er met een 68-finish 8-4 van. Met een 14-darter hield ook Price zijn eigen leg. In leg 14 miste ‘The Dreammaker’ 4 darts op de dubbel, Price strafte het af en brak terug naar 8-6. ‘The Iceman’ antwoordde dat met een 14-darter in zijn eigen leg, waardoor er 8-7 op het scorebord stond in het voordeel van de Belg.

Van den Bergh loopt uit

Na de vierde pauze gingen de eerste drie legs met de darts mee. In leg 19 miste Price drie pijlen op de dubbel, waardoor Van den Bergh weer een kans kreeg op de break. Hij pakte die kans met beide handen door dubbel 9 uit te gooien. Een 90-finish zorgde ervoor dat de regerend World Matchplay kampioen ging pauzeren met een 12-8 voorsprong.

Van den Bergh opnieuw naar laatste 4

Van den Bergh kwam goed uit de pauze, want met een 13-darter kwam hij nu voor het eerst 3 breaks voor. De kwartfinale leek gespeeld, want de break werd ook verzilverd in 14 darts voor een 14-8 voorsprong. In leg 23 kreeg Price 6 pijlen op de dubbel, maar die werden allemaal gemist. Hierdoor kwam Van den Bergh via dubbel 8 op matchpoint. Een leg later kreeg Van den Bergh al zijn eerste drie matchdarts, maar die werden verrassend genoeg gemist. Hierdoor brak de nummer één van de wereld via tops terug naar 15-9. Price kreeg de kans om de break te verzilveren, maar een 110-finish werd gemist. Van den Bergh bleef koel en verzekerde zich voor een plaats in de halve finale door 68 uit te gooien in twee pijlen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 102,27 / 39,02%
Gerwyn Price: 98,19 / 25,71%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *