Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh - Dutch Darts Masters (World Series)

Dimitri van den Bergh na titel in Amsterdam: ‘Een droom die ik niet had verwacht’

Dimitri van den Bergh won afgelopen zaterdagavond de Dutch Darts Masters. In de finale versloeg hij Dirk van Duijvenbode met ruime cijfers; 8-2. Na afloop sprak Darts Actueel met de Belg.

Dimitri van den Bergh is de laatste weken al flink in vorm. Naast de titel in Amsterdam won hij ook al het World Series-toernooi in Kopenhagen. De Belg kijkt er als volgt op terug: “Het is vooral een droom die ik niet had verwacht en ik heb verwezenlijkt. Ik heb elke wedstrijd opnieuw gedacht aan mijn dochtertje die ik thuis heb gelaten en aan mijn vrouwtje die ik volgend jaar ten huwelijk ga vragen. Ik heb zoveel mooie dingen voor mij staan, ik ben aan het genieten.”

Van den Bergh won de Dutch Darts Masters door vier Nederlanders op een rij te verslaan in Amsterdam. Tijdens de finale floot het Nederlandse publiek tijdens het gooien de Belg af en toe uit op belangrijke momenten. “Eerlijk is eerlijk, ze hebben nare dingen naar mij toe geroepen, maar ik heb tegen mij zelf gezegd: “Jongens, jullie proberen mij gewoon uit het spel te brengen. Dus lekker rustig aan, focus en laat je niet gek maken.” Ik snap dat ze Danny willen zien winnen, Jermaine of Dirk in de finale, maar ik ben hier maar voor één taak. Ik heb thuis een klein dochtertje van 7 maanden jong, ik heb een vrouwtje. Ik wil met hen een mooie toekomst opbouwen. Je moet hier gewoon komen op te winnen, niet om het deelnemersveld groter te maken”, aldus een opgeluchte ‘Dreammaker’.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Dimitri van den Bergh na titel in Amsterdam: ‘Een droom die ik niet had verwacht’