Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Dimitri van den Bergh wint eerste vloertitel in Niedernhausen

Ook op de laatste dag van de Super Series is er een speler die voor het eerst een vloertoernooi op zijn naam geschreven heeft. De Belg Dimitri van den Bergh was niet te verslaan, al kwam een Nederlander erg dichtbij in de finale. Lees hier alles terug.

Hoe verging de dag?

Afgelopen dinsdagmiddag begon het laatste toernooi van de Super Series 3 twee uur eerder dan normaal in Niedernhausen, 12:00 uur om precies te zien. Jeroen Mioch was als eerste reserve de hele week al aanwezig en mocht op de laatste dag toch gaan gooien. Hij verving Raymond van Barneveld, die zich maandagmiddag moest terugtrekken door lichamelijke klachten. Voor Mioch werd zijn debuut geen succes, hij verloor van Ryan Joyce in de eerste ronde. Dat was ook het eindstation voor Jermaine Wattimena, Chris Dobey, Devon Petersen, Darius Labanauskas, Gabriel Clemens en Nathan Aspinall.

Robert Thornton kende een erg goede vier dagen in Duitsland. Op de eerste drie dagen behaalde hij twee keer de laatste 32 en één keer de laatste 16. Op de laatste dag deed de Schot er nog een schepje bovenop en verloor hij in de halve finales. Door deze resultaten staat ‘The Thorn’ virtueel op een WK en Players Championship Finals plek. Ook Krzysztof Kciuk (laatste 16), Scott Mitchell (kwartfinales) en Simon Whitlock (kwartfinales) eindigden de Super Series met een goed resultaat. De laatst genoemde versloeg Michael van Gerwen voor de vierde keer op rij, dit keer met 6-3.

Uiteindelijk waren het Dimitri van den Bergh en de winnaar van dinsdag Dirk van Duijvenbode die de laatste finale van de week wisten te halen. Van den Bergh haalde zijn derde vloerfinale door John Brown (6-1), Ian White (6-2), Alan Soutar (6-4), Ryan Searle (6-1), Scott Mitchell (6-5) en Danny Noppert (7-2). Van Duijvenbode wist zijn tweede finale op een rij te bereiken met overwinningen op Berry van Peer (6-0), Danny Baggish (6-3), Peter Jacuqes (6-1), Mike de Decker (6-3), Simon Whitlock (6-0) en Robert Thornton (7-4).

Finale

De finale werd begonnen door Dimitri van den Bergh en begon uitstekend door zijn eigen leg in 12 darts te houden. Van den Bergh plaatste een leg later meteen de break door 74 uit te gooien. De break werd verzilverd door een 87-finish voor 3-0. Vervolgens gingen er drie legs met de darts mee voor een 4-2 tussenstand. In de zevende leg miste Van den Bergh twee keer op de dubbel, waardoor Van Duijvenbode met een 60-finish terug brak en via dubbel 4 er 4-4 van maakte. Legs 9-11 gingen met de darts mee. In leg 12 miste de Nederlander tops voor een 72-finish, waarna ‘The Dreammaker’ met een 104-finish opnieuw brak en op matchpoint kwam; 7-5. Toch kon de Belg het niet afmaken in zijn eigen leg, met een 88-finish brak Van Duijvenbode meteen terug. Hij verzilverde de break met een 13-darter en dwong een allesbeslissende leg af! In de beslissende leg gooiden beide heren een maximale score, maar het was Van den Bergh die met een wegzetbeurt van 156 en dubbel 12 zijn allereerste Players Championship titel pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 95,8 / 42%
Dirk van Duijvenbode: 92,93 / 39%

Nederlanders

Voor de Nederlanders was de laatste dag van de Super Series 3 wederom succesvol. Naast de tweede plaats van Van Duijvenbode wist Danny Noppert een knappe halve finale te halen. Voor drie andere Nederlanders was de laatste 16 het eindstation; Michael van Gerwen, Ron Meulenkamp en Martijn Kleermaker. Voor Van Gerwen waren het toch vier teleurstellende dagen, hij wist op geen enkele dag een kwartfinale te halen. Werk aan de winkel voor ‘Mighty Mike’.

Uitslagen

Kwartfinales
Danny Noppert 6-4 Daryl Gurney
Dimitri van den Bergh 6-5 Scott Mitchell
Robert Thornton 6-3 Michael Smith
Dirk van Duijvenbode 6-0 Simon Whitlock

Halve finales
Dimitri van den Bergh 7-2 Danny Noppert
Dirk van Duijvenbode 7-4 Robert Thornton

Finale
Dimitri van den Bergh 8-7 Dirk van Duijvenbode

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *