Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Diogo Portela en Mike de Decker kwalificeren zich voor German Darts Championship

Afgelopen avond werden de laatste twee kwalificatietoernooien gespeeld voor spelers zonder tourkaart. Lees hier meer over de European Qualifier waar twee spelers zich konden plaatsen. 

In totaal deden 30 spelers mee aan de European Qualifier om een poging voor een ticket voor de German Darts Championship in Hildesheim. In totaal werden er op 8 borden gespeeld.

Bordwinnaars
Op bord 1 wist de Zwitser Stefan Bellmont zijn twee partijen te winnen en boekte zijn plaats in de kwartfinales. Op bord 2 won Patrick van den Boogaard, met o.a. een overwinning op Wesley Plaisier. Op bord 3 was het Arjan Konterman die met overwinningen op Andre Christen en Jerry Hendriks naar de kwartfinales ging. Op bord 4 ging Diogo Portela naar de kwartfinales. Op bord 5 was het de favoriet Mike de Decker die eenvoudig naar de kwartfinales ging. Mats Gies won bord 6 en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales. Op bord 7 won Cody Harris zijn benodigde wedstrijden, waaronder een 6-4 overwinning op Wessel Nijman. Op het laatste bord won de eerdere Euro Tour Qualifier van het jaar Danny van Trijp zijn partijen.

Kwartfinales
De eerste kwartfinale ging tussen Patrick van den Boogaard en Stefan Bellmont, die werd met duidelijke cijfers gewonnen door de Nederlander; 6-1. De tweede kwartfinale werd gewonnen door Diogo Portela, hij versloeg Arjan Konterman met 6-3, die wederom in de kwartfinales verloor. De derde kwartfinale werd door Mike de Decker met 6-1 gewonnnen, ten koste van Mats Gies. De laatste kwartfinale werd ook gewonnen door de duidelijke favoriet, Cody Harris schakelde Danny van Trijp met 6-2 uit.

Kwartfinales:
Patrick van den Boogaard 6-1 Stefan Bellmont
Diogo Portela 6-3 Arjan Konterman
Mike de Decker 6-1 Mats Gies
Cody Harris 6-2 Danny van Trijp

Finaleronde
De twee finalerondes voor de tweede Euro Tour gingen tussen Patrick van den Boogaard, Diogo Portela en Mike de Decker en Cody Harris. De finaleronde tussen Van den Boogaard en Portela was erg spannend. Van den Boogaard kwam 2-0 en 4-2 voor, maar dankzij 4 legs op een rij plaatste ‘Brazilliant’ zich voor zijn tweede Euro Tour in zijn carrière. Portela treft vrijdagavond Mervyn King in de eerste ronde. In de tweede finale was De Decker de betere speler, want hij kwam 2-0 en 4-1 voor. Die voorsprong gaf de Belg niet meer weg, De Decker won uiteindelijk met 6-3 en plaatste zich voor zijn eerste Euro Tour van het jaar. Hij speelt morgenmiddag tegen Andrew Gilding.

Finaleronde:
Diogo Portela 6-4 Patrick van den Boogaard
Mike de Decker 6-3 Cody Harris

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *