Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Diogo Portela

Diogo Portela na tiebreaker naar zesde PDC WK

Diogo Portela heeft zich zondagavond gekwalificeerd voor zijn zesde opeenvolgende PDC WK. In Costa Rica moest een tiebreaker de beslissing brengen, twee spelers hadden na twee gespeelde toernooien hetzelfde aantal punten. Lees hier meer.

Het Centraal/Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi had een nieuw format ten opzichte van afgelopen jaren. In plaats van één toernooi werden er nu twee toernooien gespeeld. De speler met de meeste punten na twee toernooien zou zich kwalificeren voor het PDC WK.

Diogo Portela was dé grote favoriet om zich te kwalificeren en liet dit op de eerste dag meteen zien. Hij won op weg naar finale met drie keer 6-0, één keer met 6-1 en ontsnapte in de kwartfinales met 6-5 tegen uit een speler uit Costa Rica; Silvio Suazo. Suazo kwam 5-3 voor, maar kon het niet afmaken. In de finale trof hij Dennis Ramirez en versloeg die met een gemiddelde van 80 met 6-1.

Afgelopen zondagavond stond het tweede kwalificatietoernooi op het programma. Iedereen ging er vanuit dat Portela de klus wel even ging klaren, maar de Braziliaan verloor verrassend bij de laatste 16! Jason Gomez versloeg Portela en had zelf nog alle kans om zich te plaatsen voor het WK. Hetzelfde gold voor Silvio Suazo. Één man stak daar een stokje voor, de Argentijn Jesus Salate. Hij versloeg Gomez met 6-4 in de halve finales, om in de finale met 6-3 te sterk te zijn voor Suazo.

Portela en Salate hadden na beide toernooien 6 punten, de organisatie besliste om een allesbeslissende tiebreaker te spelen. De heren moest het tegen elkaar opnemen in een best of 11-wedstrijd. De winnaar zou zich kwalificeren voor het WK. Portela begon goed aan de finale door de eerste twee legs van de partij naar zich toe te trekken. Salate kwam sterk terug, met een 19- en 13-darter maakte hij er 2-2 van. Vanaf dat moment waren het breaks over en weer, met een 141-finish van Salate en een 75-finish van Portela om op matchpoint te komen; 5-4. In leg 10 stond Salate na 15 pijlen op 67, maar ‘Brazilliant’ produceerde een 96-finish en kwalificeerde zich zo via de oog van de naald alsnog voor het WK!

Qualifier 1
Halve finales
Diogo Portela 6-0 Daniel Lopez
Dennis Ramirez 6-3 Jason Gomez

Finale
Diogo Portela 6-1 Dennis Ramirez

Qualifier 2
Halve finales
Jesus Salate 6-4 Jason Gomez
Silvio Suazo 6-2 Norman Madhoo

Finale
Jesus Salate 6-3 Silvio Suazo

Tiebreaker
Diogo Portela 6-4 Jesus Salate

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *