Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode bereikt finale World Grand Prix

Zondagavond stonden de halve finales van de World Grand Prix op het programma in Coventry. In de eerste halve finale nam Dirk van Duijvenbode het op tegen Simon Whitlock. Lees hier meer.

Superstart voor Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode mocht de eerste halve finale beginnen. Van Duijvenbode wist meteen te openen en hield met een knappe 89-finish zijn eigen leg. Whitlock miste dubbel 18 voor een 110-finish in zijn eigen leg, waardoor Van Duijvenbode via dubbel 16 de break plaatste. In de derde leg produceerde de Nederlander een 180’er en wist via dubbel 10 de eerste set met 3-0 te pakken.

Whitlock langszij in een langzaam tempo

Whitlock begon in de eerste set al met vertragen, maar in de tweede set werd het nog erger. Hierdoor miste Van Duijvenbode in de eerste leg drie darts om te breaken, waardoor Whitlock toch nog zijn eigen leg hield. Met een 18-darter hield Van Duijvenbode vervolgens zijn eigen leg, waardoor het 1-1 werd. Whitlock hield vervolgens zijn eigen leg, waarna de Australiër met een 92-finish de tweede set met 3-1 won.

Van Duijvenbode opnieuw op voorsprong

Na de pauze begon Van Duijvenbode met drie missers op de openingsdubbel, maar Whitlock wist niet te profiteren. Whitlock miste twee pijlen op de dubbel voor de break, waardoor de Nederlander via dubbel 16 alsnog zijn eigen leg hield. Whitlock miste 7 pijlen op de openingsdubbel in de tweede leg. Van Duijvenbode produceerde zijn vijfde 180’er, maar wist pas zijn zevende pijl in de dubbel 8 te gooien voor de break. In de derde leg miste Van Duijvenbode 7 openingsdubbels, maar ‘The Wizard’ profiteerde niet. Met een 60-finish pakte Van Duijvenbode de derde set.

Nederlander verdubbelt zijn voorsprong

De Nederlander begon de vierde set met zijn beste leg van het toernooi, met een 10-darter (112-180-177-32) brak hij naar een 1-0 voorsprong. Echter wist Whitlock met een 68-finish terug te breaken naar 1-1. Die break wist hij niet te verzilveren, met een 180’er en dubbel 4 brak Van Duijvenbode opnieuw. Hij wist de break wel te verzilveren, met een 13-darter won hij de vierde set met 3-1 en kwam daarmee op een 3-1 voorsprong in sets.

Van Duijvenbode maakt het in stijl af

Van Duijvenbode mocht na de pauze beginnen aan de vijfde set, en dat deed hij goed met een 15-darter in zijn eigen leg. Whitlock miste in de tweede leg de bull voor een 87-finish, waardoor Van Duijvenbode in 17 darts de break plaatste. In de derde leg van set 5 wist ‘The Titan’ met een 70-finish in 12 darts de winst te pakken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 88,17 / 39,39%
Simon Whitlock: 79,48 / 23,53%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *