Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode - Belgian Darts Open 2023

Dirk van Duijvenbode een maatje te groot voor Andrew Gilding

Na het geweldige spel van Gian van Veen was Dirk van Duijvenbode de tweede Nederlander die zaterdag in Trier in actie kwam. Hij name het op tegen ‘Goldfinger’, Andrew Gilding.

Dirk van Duijvenbode schoot uit de startblokken en wist de eerste leg meteen met een 11-darter te behouden. Gilding liet echter zien niet bepaald onder de indruk te zijn, aangezien de Engelsman in de tweede leg al snel afstand nam. Met een 18-darter kwam ‘Goldfinger’ uiteindelijk weer op gelijke hoogte. Nadat Van Duijvenbode op een 2-1 voorsprong was gekomen zorgde de Nederlander in leg vier voor de eerste break. Met een 15-darter zette hij de 3-1 tussenstand op het scorebord. De break werd door Van Duijvenbode met een 18-darter verzilverd, waarmee ‘Aubergenius’ op rozen leek te zitten.

Met een 14-darter deed Gilding nog wel wat terug, maar de Engelsman moest ergens een break zien te plaatsen. Van Duijvenbode weigerde hier natuurlijk aan mee te werken en met een sterke 14-darter via de dubbel 16 kwam de Nederlander op matchpoint: 5-2. Deze werd ook direct door Van Duijvenbode verzilverd. ‘Aubergenius’ produceerde een 89-finish en plaatste zich met een 6-2 overwinning voor de volgende ronde in Trier!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 100,67 / 50%
Andrew Gilding: 96,33 / 16,67%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Dirk van Duijvenbode een maatje te groot voor Andrew Gilding