Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode eenvoudig naar derde major kwartfinale

Zaterdagavond stond de derde ronde van Players Championship Finals op het programma in Coventry. In de laatste partij op baan twee trof Dirk van Duijvenbode de Engelsman, Luke Woodhouse. Lees hier meer.

Superstart voor Van Duijvenbode

Luke Woodhouse had de bull gewonnen en mocht daarom de partij beginnen. Woodhouse kreeg in de eerste leg meteen twee pijlen op tops, maar die werden gemist. Dirk van Duijvenbode profiteerde meteen door met een 17-darter de break te plaatsen. Met een 13-darter verzilverde hij de break voor een 2-0 voorsprong. De Engelsman kreeg in zijn tweede eigen leg een volle beurt op de dubbel, maar werden ook gemist. Dankzij een magistrale 174-score en dubbel 18 brak de Nederlander voor de tweede keer. In de vierde leg gooide ‘The Titan’ zijn eerste 180’er en wist met een 106-finish de break te verzilveren. Met de derde 13-darter kwam Van Duijvenbode op een 5-0 voorsprong.

Whitewash wordt voorkomen

Ook deze keer wist de Nederlander de break te verzilveren, met een 16-darter werd het 6-0. In de zevende leg kreeg ‘Woody’ opnieuw pijlen op de dubbel om zijn eerste leg te winnen, maar er werd 4 keer gemist. Van Duijvenbode bleef koel en zorgde via dubbel 12 voor 7-0. In de achtste leg produceerde Van Duijvenbode zijn tweede maximale score en maakte er met een 124-finish 8-0 van! Kon de Nederlander de whitewash compleet maken? Het antwoord was nee! Met een 17-darter hield Woodhouse voor het eerst zijn eigen leg. In de laatste leg voor de pauze miste Van Duijvenbode zeven darts op de dubbel, maar de Engelsman wist er niet van te profiteren. Via dubbel 1 maakte de nummer 27 geplaatst er 9-1 van in de pauze.

Na een korte pauze mocht Woodhouse de partij herstarten. Woodhouse wist 160 niet uit te gooien, waardoor Van Duijvenbode met een 48-finish de 10-1 overwinning zeker stelde. Hem zien we zondagmiddag terug in de kwartfinales tegen Michael van Gerwen of Jeffrey de Zwaan!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 99,55 / 47,62%
Luke Woodhouse: 85,98 / 6,67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *