Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode in beslissende leg langs Krcmar

Op eerste paasdag werd de tweede ronde van de German Darts Grand Prix afgewerkt in München. In de derde partij van de middag was Dirk van Duijvenbode in een beslissende leg te sterk voor de Kroaat Boris Krcmar. Lees hier meer.

Boris Krcmar mocht de partij beginnen. De eerste vier legs gingen dan ook met de darts mee. Krcmar hield zijn eigen legs in 21 en 11 darts (waar Van Duijvenbode na 9 darts op dubbel 16 stond te wachten). Van Duijvenbode had weinig problemen in zijn eigen legs, waardoor hij met een 18- en 17 darter op 2-2 kwam. In de vijfde leg miste Krcmar een 116-finish om zijn eigen leg te houden, waarna Van Duijvenbode met een knappe 112-finish de eerste break plaatste. Toch kon hij daarna niet zijn eigen leg houden. De Nederlander miste twee pijlen op tops, waardoor Krcmar met een 106-finish gelijk terug brak; 3-3.

In de zevende leg kreeg ‘The Titan’ vier pijlen om opnieuw te breaken, maar liet die kans onbenut. Hierdoor kon de Kroaat via dubbel 9 de voorsprong terugpakken; 4-3. Van Duijvenbode vergat dat moment snel en produceerde een 15-darter in zijn eigen leg voor 4-4. Legs 9 en 10 gingen ook met de darts mee en zo moest er een allesbeslissende leg komen die Krcmar mocht beginnen. Krcmar begon de beslissende leg met 140 en 95, maar Van Duijvenbode klapte er overheen met 140 en 180. Dit bleek genoeg te zijn, via dubbel 16 plaatste de Nederlander zich ternauwernood voor de derde ronde van de German Darts Grand Prix!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 93,64 / 24,0%
Boris Krcmar: 89,46 / 41,7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *