Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode in decider langs Cross

In de derde partij van de avond wat het tijd voor de tweede partij van onze eigen Dirk van Duijvenbode. Hij moest het opnemen tegen de nummer 5 van de wereld en voormalig wereldkampioen Rob Cross. Lees hier meer.

Cross begint sterk

Rob Cross won de bull in de ingooiruimte en mocht hierdoor de tweede ronde partij van start laten gaan. Beide heren gooiden meteen in de eerste leg een 180’er, maar het was Cross die in 15 darts zijn eigen leg hield. Van Duijvenbode antwoordde goed, want met een 66-finish hield hij ook zijn eigen leg. In de derde leg wisten beide heren weer de maximale score te gooien, met een 56-finish kwam Cross op een 2-1 voorsprong. In de vierde leg miste Van Duijvenbode de bull voor een 90-finish, Cross profiteerde en pakte met diezelfde 90-finish (T18-D18) de eerste set.

Van Duijvenbode trekt de stand gelijk

Van Duijvenbode begon aan de tweede set en hield via dubbel 10 eenvoudig zijn eigen leg. Cross gooide vervolgens een hele matige eigen leg, waardoor de Nederlander via tops brak. De set werd vervolgens binnengehaald met een knappe 13-darter en bracht de stand op 1-1 in sets.

Cross met constant spel naar voorsprong

In de eerste leg na de laatste pauze miste Van Duijvenbode drie darts op dubbel 18, waardoor Cross met een 68-finish alsnog zijn eigen leg hield. Met een 18-darter hield Van Duijvenbode vervolgens zijn eigen leg. In de derde leg kreeg de Nederlander opnieuw breakkansen, drie darts werden gemist. Hierdoor hield Cross zijn eigen leg in 16 darts. ‘Aubergenius’ vergat de leg snel en maakte er via dubbel 8 2-2 van. De beslissende leg van Cross was een goede, want met een 14-darter kwam hij 2-1 in sets voor.

IJzersterke set van de Nederlander

Voor Van Duijvenbode zat er niks anders op dan de laatste twee sets te winnen. Daar begon de Nederlander goed mee, hij won de eerste twee legs in set 4 in 11 en 14 darts. In de derde leg stond de Nederlander na 9 darts op 88, maar wist de set uiteindelijk in 21 darts te pakken.

Allesbeslissende leg beslist thriller

Er kwam dus een beslissende set. Beide heren begon matig, maar uiteindelijk hield Cross zijn eigen leg in 18 darts. Van Duijvenbode gooide een 14-darter in zijn eigen leg, voordat Cross met een 80-finish op matchpoint kwam. In de vierde leg produceerde ‘The Titan’ zijn zevende 180’er en zorgde via dubbel 16 ervoor dat het 2-2 werd. In de beslissende leg gooide Van Duijvenbode drie scores van 134, Cross stond na 12 darts knap te wachten op dubbel 6. Toch kreeg de Engelsman geen kans meer, met triple 19, single 6 en dubbel 18 pakte Van Duijvenbode de overwinning! Wat een thriller!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 95,54 / 29,27%
Rob Cross: 92,39 / 53,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *