Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode in thriller langs Joyce

Dirk van Duijvenbode heeft de halve finale bereikt van de World Series of Darts Finals. In de kwartfinales werd Ryan Joyce in een allesbeslissende 19de leg verslagen. Lees hier meer.

Van Duijvenbode goed van start

Dirk van Duijvenbode mocht de tweede kwartfinale beginnen en deed dat met een 180’er en een 92-finish om zijn eigen leg te houden. Ryan Joyce leek ook zijn eigen leg te houden, maar miste twee pijlen op de dubbel. Van Duijvenbode profiteerde meteen en brak via dubbel 16 naar een 2-0 voorsprong. De break werd vervolgens ook verzilverd, een 94-finish in 12 darts zorgde voor een 3-0 tussenstand. In de vierde leg kwam Joyce dan toch op het scorebord, een 70-finish leverde de Engelsman zijn eerste leg op. De laatste leg voor de pauze ging eenvoudig naar de Nederlander, met een 13-darter ging hij met een 4-1 voorsprong pauzeren.

Joyce blijft aanhaken

Na een korte pauze gingen er twee legs met de darts mee voor 5-2. In leg 8 stond Joyce te wachten op dubbel 16, toen Van Duijvenbode met een magistrale 131-finish via tweemaal tops de tweede break plaatste. Toch kon hij niet lang genieten van de break, Joyce brak meteen terug met een 12-darter. ‘Relentless’ verzilverde de break ook via dubbel 8, waardoor het 6-4 stond in de tweede pauze.

Van Duijvenbode voorkomt comeback

Van Duijvenbode kwam niet goed uit de laatste pauze. Hij liet zich in de eerste leg na de pauze meteen terug breaken door zijn tegenstander, Joyce gooide een knappe 72-finish voor 6-5. Hij verzilverde de break ook, dankzij een 13-darter kwam Joyce langszij. Daarna gingen 4 legs met de darts mee, waardoor het 8-8 stond. In leg 17 miste Van Duijvenbode 12 pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen. Joyce profiteerde door zijn twaalfde pijl op de dubbel in de leg in dubbel 10 te gooien. Joyce leek vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken, door een 180’er in zijn eigen leg te gooien. Joyce miste echter een 71-finish op tops, Van Duijvenbode brak met een hele knappe 98-finish meteen terug naar 9-9. Joyce kreeg het scorend in de beslissende leg niet meer voor elkaar, waardoor Van Duijvenbode met een 56-finish alsnog de halve finale behaalde!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 91,61 / 38,5%
Rya Joyce: 93,15 / 31%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *