Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Open 2023

Noppert verliest, geweldige comeback Van Duijvenbode

Na de kwartfinales waren er nog twee Nederlanders over op de European Darts Open 2023. Danny Noppert nam het in de eerste halve finale op tegen Gerwyn Price, terwijl Dirk van Duijvenbode de degens kruiste met Rob Cross.

Gerwyn Price 7-4 Danny Noppert

Danny Noppert was de eerste Nederlander die in actie kwam in de halve finales. Tegenstander was Gerwyn Price en de Welshman liet het hele toernooi al zien in goede vorm te steken. Beide spelers wisten hun eerste legs met goed spel te behouden. Price deed dit met een 15-, 17- en een 13-darter, terwijl Noppert voor zijn legs slechts 15 en 14 pijlen nodig had. In de zesde leg zou de eerste break geplaatst worden. De leg werd besloten met een geraakte dubbel 15, die Price op een 4-2 voorsprong zette.

Deze voorsprong zou ‘The Iceman’ niet meer uit handen geven. Eén pijl voor zijn favoriete dubbel 20 was genoeg om op een 5-2 voorsprong te komen en het gat leek geslagen. ‘The Freeze’ kwam nog wel even terug, door een 15-darter te laten opvolgen met een break in 16 darts, maar genoeg was het niet. Price brak terug met een 11-darter, waarna hij de partij met een 17-darter in het slot gooide. Gerwyn Price is de eerste finalist op de European Darts Open in Leverkusen!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 92,37 / 40%
Gerwyn Price: 100,79 / 53,8%

Dirk van Duijvenbode 7-6 Rob Cross

Danny Noppert lukte het dus niet om de finale te halen, waardoor Nederland met Dirk van Duijvenbode nog één ijzer in het vuur had. De Nederlander begon wisselvallig aan de wedstrijd, want hij raakte de eerste leg kwijt door een 102-finish van ‘Voltage’. Van Duijvenbode reageerde met een 12-darter, waardoor hij direct de re-break plaatste. ‘Aubergenius’ wist de re-break echter niet te verzilveren, want met een 17-darter zorgde Cross voor de derde break op rij. De drie daaropvolgende legs gingen wel met de darts mee. Cross produceerde een 13- en een 14-darter, terwijl Van Duijvenbode een 11-darter gooide.

In de zevende leg leek Cross een voorschot op de overwinning te nemen, want met een 14-darter plaatste de Engelsman opnieuw een break: 5-2. Met een 16-darter kwam Cross op 6-2, waarmee hij op matchpoint kwam. Van Duijvenbode deed met een 16-darter nog iets terug en met een 13-darter plaatste Van Duijvenbode de break. De Nederlander pakte zelfs ook zijn derde leg op rij via de dubbel 4 en was weer volledig terug in de partij. Hier bleef het ook niet bij voor Van Duijvenbode. Cross miste matchdarts, waarna Van Duijvenbode de dubbel 16 raak prikte. Van Duijvenbode mocht de laatste leg beginnen en met een 13-darter maakte de Nederlander de geweldige comeback compleet. Dirk van Duijvenbode speelt in de finale tegen Gerwyn Price!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 98,98 / 53,8%
Rob Cross: 96,13 / 42,9%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *