Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode naar kwartfinales, na gemiste matchdarts Chisnall

Dirk van Duijvenbode is door de oog van de naald gekropen in de derde ronde van de Dutch Darts Championship. De Nederlander overleefde 3 matchdarts, maar versloeg uiteindelijk Dave Chisnall met 6-5. Lees hier meer.

Dirk van Duijvenbode mocht de partij beginnen en dit deed met een 18-darter. Ook Dave Chisnall hield vervolgens zijn eigen leg, met een 60-finish werd het 1-1. Daarna gingen er drie legs met de darts mee voor een 3-2 voorsprong voor ‘Aubergenius’.

Dave Chisnall miste in leg 6 een 71-finish om zijn eigen leg te houden, waarna Van Duijvenbode in 13 darts naar een 4-2 voorsprong brak. Het leek erop dat de Nederlander de break ook ging verzilveren, hij stond na 12 darts op dubbel 13. Chisnall dacht er anders over en brak met een fantastische 170-finish terug naar 4-3. Een 88-finish een leg later zorgde ervoor dat Chisnall de break verzilverde voor 4-4.

Chisnall hield het gevoel nog even vast. Na twee 12-darters won Chisnall ook leg 9 door in 11 darts 96 uit te gooien. De Engelsman mocht gaan gooien voor de wedstrijd, maar wist dat voordeel niet te benutten. ‘Chizzy’ miste drie matchdarts op dubbel 18, waardoor Van Duijvenbode via dubbel 16 meteen terug brak. De Nederlander begon de beslissende leg meteen met een maximale score en gaf die voorsprong nooit meer uit handen. Dankzij een 57-finish plaatst ook hij zich voor de kwartfinales van de Dutch Darts Championship. Daarin zal hij Ryan Searle of Andrew Gilding treffen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 103,39 / 54,5%
Dave Chisnall: 105,52 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *