Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dirk van Duijvenbode pakt tweede PDC-titel in Barnsley

Dirk van Duijvenbode heeft Players Championship 12 op zijn naam geschreven. In een spannende finale werd er met 8-7 gewonnen van Ryan Searle, die bezig was aan een zegereeks van 13 wedstrijden op een rij. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Rond de klok van 13:00 uur Nederlandse tijd begon het twaalfde vloertoernooi van het jaar, Players Championship. In totaal hadden 11 tourkaarthouders zich afgemeld, maar kon de PDC maar 9 vervangers van de Challenge Tour vinden. Hierdoor ontvingen Gerwyn Price en Peter Wright een bye naar de tweede ronde. Voor Daryl Gurney, Kim Huybrechts, Krzysztof Ratajski, Rob Cross, Adrian Lewis en Nathan Aspinall was het een dag om snel te vergeten, allemaal verloren ze in de eerste ronde. Dit gold ook voor de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen. Hij verloor met 6-4 van Michael Smith, ondanks een gemiddelde van 100.07.

Gerwyn Price en Peter Wright begonnen de dag wel met een overwinning, maar moesten in de laatste 32 zich verrassend erkennen in Gordon Mathers en Jose Justicia. Dit werden de verrassingen van de dag. Beide heren wisten voor het eerste de kwartfinales te bereiken op de vloer. Justicia verloor in een beslissende leg van Ryan Searle, terwijl Mathers met 6-3 verloor van Michael Smith. Ook Florian Hempel kende eindelijk een goede dag. Na veel uitschakelingen in de eerste ronde, bereikte de Duitser vandaag de laatste 16, met o.a. een overwinning op landgenoot Gabriel Clemens.

Het waren Ryan Searle en Dirk van Duijvenbode die na een lange dag overbleven in de finale. Searle, die afgelopen weekend Players Championship 11 ook al op zijn naam schrijf, was vandaag te sterk voor Mario Vandenbogaerde (6-5), Steve Beaton (6-1), Ryan Joyce (6-3), Luke Humphries (6-5), Jose Justicia (6-5) en Damon Heta (7-2). Van Duijvenbode bereikte zijn eerste finale van het jaar ten koste van Danny Baggish (6-2), Peter Hudson (6-2), James Wade (6-4), Florian Hempel (6-2), Simon Whitlock (6-0) en Michael Smith (7-2). In de helft van de wedstrijden wist de Nederlander een gemiddelde van boven de 100 te noteren.

Finale

De finale werd begonnen door Dirk van Duijvenbode, maar het was Ryan Searle die uit de startblokken vloog. Met een 81-finish in 12 darts brak hij meteen en leek de break eenvoudig te gaan verzilveren, maar kreeg 65 niet van het bord. Hierdoor brak Van Duijvenbode met een geweldige 146-finish meteen terug. De Nederlander wist de break wel te verzilveren en pakte daarmee zijn eerste voorsprong in de finale; 2-1. Searle antwoordde sterk, met een 95-finish kwam hij op gelijke hoogte. In de vijfde leg plaatste Searle opnieuw de break, in 15 darts kwam hij 3-2 voor. Een 60-finish zorgde er vervolgens ook voor dat ‘Heavy Metal’ de break verzilverde en voor het eerst een verschil had van twee legs; 4-2. Met een 11- en 14-darter trok Van Duijvenbode de stand snel weer gelijk; 4-4.

Dat goede gevoel wist ‘The Titan’ mee te nemen naar de volgende legs. Met een knappe 66-finish kwam Van Duijvenbode op een 5-4 voorsprong en wist Searle met een 12-darter te breaken. Een goede leg volgde, want met een 14-darter kwam Van Duijvenbode op matchpoint; 7-4. Searle gaf niet op en kwam met een 13-darter terug tot 7-5. Van Duijvenbode stond in zijn eigen leg na 15 darts op dubbel 8 te wachten voor de titel, maar kreeg geen kans meer. Searle gooide een knappe 119-finish uit via de bull en maakte er een leg later 7-7 van in 13 darts. Een allesbeslissende leg moest de winnaar van Players Championship 12 beslissen. Beide heren kregen matchdarts, maar het was Van Duijvenbode die met zijn tweede matchdart dubbel 8 wist te raken voor zijn tweede PDC-titel!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 98,04 / 53%
Ryan Searle: 104,05 / 44%

Nederlanders

Voor de Nederlanders waren de resultaten was wisselend tijdens Players Championship 12. Van Duijvenbode won zijn tweede PDC-titel van zijn carrière, maar naast hem waren de Nederlanders teleurstellend. Naast Van Duijvenbode wist alleen Vincent van der Voort de bordfinale te behalen. Van der Voort verloor daarin met 6-2 van Scott Waites, die een ronde eerder ook al Michael van Gerwen uitschakelde met 6-4.

Uitslagen

Kwartfinales
Michael Smith 6-3 Gordon Mathers
Dirk van Duijvenbode 6-0 Simon Whitlock
Damon Heta 6-3 Jonny Clayton
Ryan Searle 6-5 Jose Justicia

Halve finales
Dirk van Duijvenbode 7-2 Michael Smith
Ryan Searle 7-2 Damon Heta

Finale
Dirk van Duijvenbode 8-7 Ryan Searle

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *