Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode rekent af met Jason Lowe

Dirk van Duijvenbode heeft in de tweede ronde van de Gibraltar Darts Trophy Jason Lowe verslagen. Lees hier meer.

Wisselvallige start

Jason Lowe maakte gisteren zijn rentree op de Euro Tour nadat hij voor het laatst in 2020 op een Euro Tour toernooi speelde. Gister wist hij de eerste ronde door te komen. In de tweede ronde wist hij in de eerste leg meteen Van Duijvenbode te breken. Hierna brak Van Duijvenbode in 11 pijlen terug voor een 1-1 stand. In de derde leg lag het scorende niveau lager, toch wist Van Duijvenbode binnen 22 pijlen een 2-1 voorsprong te nemen. Hierna maakte Lowe gelijk waardoor de 2-2 op het bord kwam.

Sterke fase van Duijvenbode

Van Duijvenbode draaide hierna echter de duimschroeven aan en nam afstand van Lowe die het tempo simpelweg niet kon volgen; met een 15-darter gevolgd door twee 14-darters kwam Van Duijvenbode op een 5-2 voorsprong.

Comeback Lowe niet genoeg

Hierna won Lowe de achtste leg, waardoor zijn achterstand terugliep naar twee legs; 5-3. In de negende leg kreeg Van Duijvenbode één matchdart op dubbel 20, echter miste hij deze. Dit werd afgestraft door Lowe die er 5-4 van maakte. In de tiende leg stond van Duijvenbode na 9 pijlen op slechts 93, waarmee hij favoriet leek om de leg en daarmee ook de wedstrijd te winnen. Van Duijvenbode slaagde hier echter niet in waardoor de stand na een 64-finish 5-5 werd. In de beslissende leg wist Van Duijvenbode de wedstrijd over de streep te trekken na een spannende strijd over de streep te trekken. Morgen treft van Duijvenbode de winnaar van de wedstrijd tussen Nathan Aspinall en Vincent van der Voort.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 94.19 / 40%
Jason Lowe: 90.18 / 50%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *