Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - PDC World Championship 2024

Dirk van Duijvenbode start The Masters met hard bevochten overwinning 

In een wedstrijd met meerdere breaks toonden Dirk van Duijvenbode en Ryan Searle zich gewaagd aan elkaar. In de openingspartij van The Masters wist de Nederlander een achterstand om te buigen naar een overwinning. 

Het was aan Van Duijvenbode om de partij en daarmee het toernooi af te trappen. Dat deed hij middels een maximale score van 180. Echter, Searle trok de eerste leg naar zich toe. De Engelsman wist de break ook te verzilveren en kwam zo op een voorsprong van 2-0. 

Door zijn eigen leg veilig te stellen en daarop eveneens een break te forceren, wist Van Duijvenbode op tijd de geleden schade te herstellen en op gelijke hoogte te komen.  

In veertien pijlen kon Searle vervolgens met opnieuw een break voorkomen dat zijn tegenstander de koppositie zou pakken. ‘Aubergenius’ hield de rug recht en ‘breakte’ meteen terug. De Nederlander kon daarna met een 121-finish op voorsprong komen. 

Met een 14-darter bracht ‘Heavy Metal’ de tussenstand naar 4-4, waarna hij wederom een break liet noteren en op matchpoint kwam. Van Duijvenbode liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bracht zichzelf ook middels een break op een leg afstand van de overwinning. In de allesbeslissende leg gooide de Nederlander zijn score in eerste instantie kapot en was het nagelbijten geblazen, maar een nieuwe kans benutte hij om de winst met een uitslag van 6-5 binnen te halen. In de volgende ronde wacht Nathan Aspinall. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:  
Dirk van Duijvenbode: 88,47 / 50,0%  
Ryan Searle: 92,58 / 38,5%   

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *