Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dirk van Duijvenbode voor het eerst naar finaledag Euro Tour

Op de tweede dag van de Belgian Darts Championship wordt de tweede ronde afgewerkt in Hasselt. In de zesde partij van de middag nam Dirk van Duijvenbode het op tegen de nummer 2 geplaatste Ian White. 

Dirk van Duijvenbode wist in de ingooiruimte de bull te winnen en mocht daarom de partij beginnen tegen Ian White. Van Duijvenbode begon goed met een 16-darter in zijn eigen leg. In de tweede leg miste Dirk een 72-finish voor de break, met een 16-darter maakte White er 1-1 van. Met een hele mooie 83-finish via de bull hield Van Duijvenbode zijn eigen leg. Met een 128-finish hield White zijn eigen leg erg eenvoudig voor 2-2.

In de vijfde leg miste White een 67-finish op tops voor de break, via dubbel 9 hield Van Duijvenbode de voorsprong; 3-2. Met een 100-finish is 2 darts kwam ‘Diamond’ weer op gelijke hoogte; 3-3. Nadat White een 107-finish miste voor de break, hield ‘The Titan’ wederom zijn eigen leg in 16 darts voor 4-3.

In de achtste leg miste White 7 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via dubbel 1 plaatste Van Duijvenbode de eerste break van de partij en kwam op matchpoint; 5-3. In de negende leg miste Van Duijvenbode 8 matchdarts, maar doordat White niet profiteerde wist de Nederlander de via dubbel 8 de 6-3 overwinning te pakken!

Gemiddeldes/Finishpercentages
Dirk van Duijvenbode: 87,42 / 25%
Ian White: 88,19 / 23,08%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *