Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode voor het eerst naar WK kwartfinale

De laatste dartavond van 2020 werd begonnen met de laatste 16 partij tussen Dirk van Duijvenbode en Glen Durrant. Lees hier alles terug over die partij.

Durrant begint scherp

Dirk van Duijvenbode won de bull en mocht daardoor de partij beginnen. Van Duijvenbode miste een 79-finish op tops, waardoor Glen Durrant via dubbel 8 meteen de break plaatste. Van Duijvenbode brak meteen met een 91-finish terug in 12 darts voor 1-1. Een 68-finish van Durrant in leg 3 zorgde voor de derde break op een rij. De break werd verzilverd door Durrant via tops en pakte zo de eerste set.

Van Duijvenbode grijpt kans op 1-1 niet

Durrant begon aan de tweede set, maar dankzij een maximale score van de Nederlander wist hij via tops meteen te breaken. In de tweede leg miste hij drie pijlen op de dubbel, waardoor Durrant met een 154-finish meteen terugbrak. Met een 72-finish hield Durrant zijn eigen leg en kwam daarmee op 2-1, nadat Van Duijvenbode opnieuw dubbels miste. ‘The Titan’ bleef koel en kwam met een 13-darter op 2-2. In de beslissende leg kreeg Van Duijvenbode drie pijlen op dubbel 18 om er 1-1 van te maken, maar miste. Durrant profiteerde en kwam op een 2-0 voorsprong in sets via tops.

Spelers houden eigen set

Van Duijvenbode begon aan de derde set, maar ook hier leverde hij meteen zijn eigen leg in. Met een 72-finish plaatste Durrant meteen de break. Van Duijvenbode wist die achterstand snel om te zetten in een voorsprong, door twee 11-darters op een rij te gooien. In de vierde leg miste Durrant 6 pijlen op de dubbel, Van Duijvenbode stapte in en pakte met twee keer dubbel 8 de eerste set.

Van Duijvenbode begon goed aan de vierde set, hij brak de Engelsman met een knappe 129-finish. In de tweede leg kreeg de Nederlander alle kansen op 2-0, maar wederom wist hij geen dubbel te raken. Durrant brak via dubbel 10 terug en hield in 13 darts zijn eigen leg voor 2-1. In de vierde kreeg Van Duijvenbode één kans voor 2-2, maar die werd gemist. Durrant kwam via dubbel 10 op een 3-1 voorsprong in sets.

Van Duijvenbode toch naar kwartfinales

Na de laatste pauze begon ‘Aubergenius’ aan de vijfde set. Een belangrijke 113-finish zorgde ervoor dat hij zijn eigen leg hield. Durrant begon in zijn leg met 6 perfecte pijlen en hield in 14 darts eenvoudig zijn eigen leg. Van Duijvenbode zorgde voor zijn derde 100+ (106) finish ervoor dat hij 2-1 voorkwam in de set. Het leek erop dat het wederom 2-2 in legs zou worden, maar Durrant miste drie darts op de dubbel. Van Duijvenbode profiteerde en pakte de set met een knappe 92-finish; 3-2 in sets.

Het was de set van ‘Duzza’ en dit kon hem de overwinning bezorgen. Een 17-darter bracht de Engelsman op een 1-0 voorsprong. In een matige leg waar beide heren de dubbels miste, was het toch de Nederlander die via dubbel 8 zijn eigen leg hield. Een leg later miste Durrant een 70-finish voor 2-1, Van Duijvenbode zorgde met zijn tweede 170-finish van het toernooi dat hij de nodige break plaatste. Van Duijvenbode gooide een 16-darter erachteraan en zette daarmee de stand van 3-3 op het scorebord.

De allesbeslissende set werd begonnen door de Nederlander. Van Duijvenbode begon met drie scores van 100+ aan de leg, maar dankzij een 177 en 140-score brak ‘Duzza’ met een 14-darter in de eerste leg. Die break werd niet verzilverd, Durrant miste een 67-finish op dubbel 8. Van Duijvenbode brak in 17 darts terug. De Westlander begon de derde leg met zijn negende 180’er en kwam via dubbel 16 als eerste op matchpoint. Met een hele knappe 68-finish zorgde Durrant ervoor dat er weer een beslissende leg moest komen. In een zeer spannende leg kwam Van Duijvenbode als eerste op een finish, maar gooide 81 niet uit. Durrant kreeg 100 niet uit, waardoor Van Duijvenbode via dubbel 6 de comeback compleet maken! Hij gaat als tweede Nederlander naar de kwartfinales van het WK

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 96,75 / 32%
Glen Durrant: 90,76 / 32,56%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *