Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dirk van Duijvenbode wint foutenfestival

De World Grand Prix is om 19:00 uur van start gegaan. Na de overwinning van Danny Noppert kwam Dirk van Duijvenbode in de tweede partij van de avond in actie tegen Mensur Suljovic.

De World Grand Prix staat in het teken van dubbel in en dubbel uit in een setformat. In de eerste ronde moet er twee sets gewonnen worden.

Mensur Suljovic won de bull en mocht daarom de partij beginnen. Dirk van Duijvenbode begon wat nerveus, waardoor Suljovic eenvoudig zijn eigen leg hield via dubbel 10. Van Duijvenbode gooide een veel betere leg in leg twee, waardoor hij in 13 darts zijn eigen leg hield. In de derde leg miste Suljovic 10 darts op dubbel 16, waardoor Van Duijvenbode in 22 darts de break plaatste. In een hele matige leg waar beide heren veel dubbels misten was het Van Duijvenbode die via dubbel 4 de eerste set af pakte van de Oostenrijker.

De eerste leg na de pauze eindigde ook in een foutenfestival, in 22 darts brak Mensur Suljovic meteen naar 1-0. In de tweede leg werd de break verzilverd met een 16-darter. In de derde leg begonnen beide heren met drie missers op de dubbel, maar uiteindelijk pakte Suljovic in 17 darts de tweede set met 3-0 in legs.

De Nederlander begon als betere speler aan de beslissende set, hij brak Suljovic in de eerste leg met een 76-finish. In de tweede leg miste Van Duijvenbode 2 darts op de dubbel, waardoor Suljovic via tops terug brak. Toch wist ‘The Gentle’ de break niet te verzilveren, met een 15-darter kwam de Nederlander op matchpoint; 2-1 in set 3. Via tops wist Van Duijvenbode de break te verzilveren en pakte daarmee de 3-1 (3-1,0-3,3-1) overwinning op Mensur Suljovic.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 73,10 / 23,81%
Mensur Suljovic: 70,49 / 20,83%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *