Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode wint in Nederlandse finale eerste titel

Dirk van Duijvenbode heeft op de Super Series zijn eerste titel bij de PDC gewonnen. De excentrieke Hagenees was in een volledig Nederlandse finale te sterk voor Martijn Kleermaker.

Hoe verging de dag?

Kon vandaag de knotsgekke zondag herhalen? Jazeker kon dat. Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker, die beiden nog nooit een PDC-finale op de vloer haalden, stonden aan het einde van de dag in de eindstrijd. Andy Boulton was één van de andere vier halve finalisten, en zo was het duidelijk dat ook vandaag weer een slagveld was geweest.

In ronde één was de man van de afgelopen dagen, José de Sousa, meteen de klos. Hij ging er met 6-4 af tegen Chas Barstow. Ian White en Vincent van der Voort, die nog geen wedstrijd wonnen tijdens Super Series 3, verloren ook vandaag hun eerste ronde. Michael van Gerwen, die ook een uiterst matige series kent, verloor nu in ronde twee van Gino Vos.

Robert Thornton is wel iemand die een uitstekende drie dagen kende. Vandaag haalde hij zelfs de laatste 16. Lewis Williams, die na een goed begin de afgelopen toernooien wat wegzakte, haalde ook de laatste 16. Michael Smith verloor in dezelfde ronde, hij moest zijn meerdere erkennen in Martijn Kleermaker.

Finale

Voor de achtste keer kwam er zo een volledig Nederlandse finale op een Players Championship, en met twee spelers die nog geen titel bij de PDC wonnen beloofde dit een spannende te gaan worden. Kleermaker won de bull, maar het was Van Duijvenbode die de eerste twee legs won. Door een knappe 109-finish op te volgen met een 13-darter trok Kleermaker de stand echter snel weer gelijk. DVD volgde dit voorbeeld en nam zo de leiding. Beide mannen bleven daarna hun legs houden, totdat Kleermaker een geweldige 12-darter met 140-finish vond. De stand kwam hiermee op 6-6 en Kleermaker mocht aan de volgende leg beginnen. Vanaf 111 kreeg hij daarna ook de kans op de voorsprong, maar doordat hij net miste sloeg Van Duijvenbode weer toe. Het voordeel lag nu weer bij DVD, maar dat leek de andere kant weer op te slaan. Kleermaker miste echter zes pijlen om er een beslissende leg uit te slepen, waardoor Van Duijvenbode toch toesloeg. ‘Aubergenius’ won zo zijn eerste titel bij de PDC en tegelijkertijd lijkt hij zo ook zijn debuut op de World Matchplay te hebben veiliggesteld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 92.45 / 38%
Martijn Kleermaker: 92.25 / 35%

Nederlanders

Waar Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker natuurlijk voor een sensationeel resulaat zorgden, waren het de andere Nederlanders die toch wel tegenvielen. Ron Meulenkamp, Gino Vos en Luc Peters haalden nog wel de laatste 32 maar meer zat er niet in. Met het verslaan van Van Gerwen haalde Vos wel een persoonlijk hoogtepuntje binnen, terwijl Peters in een goeie partij van Mervyn King won. Voor Van Barneveld eindigde de dag zoals het een paar weken geleden ook al eindigde: RVB kende net voor zijn tweede ronde wedstrijd met Krzyzstof Ratajski lichamelijke klachten en besloot zich daarom terug te trekken uit het toernooi. Een ronde eerder kwam hij nog tot een gemiddelde van 101.

Uitslagen

Kwartfinales
Andy Boulton 6-5 Damon Heta
Dirk van Duijvenbode 6-4 Scott Mitchell
Brendan Dolan 6-5 Rob Cross
Martijn Kleermaker 6-5 Ritchie Edhouse

Halve Finales
Dirk van Duijvenbode 7-5 Andy Boulton
Martijn Kleermaker 7-5 Brendan Dolan

Finale
Dirk van Duijvenbode 8-6 Martijn Kleermaker

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *