Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dirk van Duijvenbode - Dutch Darts Championship 2024

Dirk van Duijvenbode wint van regerend kampioen Gerwyn Price

Dirk van Duijvenbode nam het op tegen de regerend kampioen Gerweyn Price. Na en gelijkopgaande start was het de Nederlander die nog een extra tandje wist bij te zetten en de wedstrijd vrij gemakkelijk wist te winnen. Het is de eerste keer dit jaar dat Van Duijvenbode zich plaatst voor de finaledag van een Euro Tour. Lees hier meer.

Gerwyn Price mocht de wedstrijd beginnen en wist ondanks een maximale score van ‘Aubergenius’ de leg te winnen in 16 pijlen. Ook in de tweede leg wist Van Duijvenbode de maximale score te gooien, hij won de leg met een knappe 13-darter. Ook de volgende leg ging met de darts mee en werd dus gewonnen door Price, ditmaal met een 15-darter. Van Duijvenbode begon leg vier met twee 180’ers, hij stond op een 9-darter . Deze ging helaas met zijn eerste pijl al niet meer lukken, maar met Price op grote afstand had de Nederlander tijd zat om een 11-darter te gooien; 2-2.

Vanaf dit moment leek wel alsof Van Duijvenbode niks meer kon missen, de pijlen gingen met speels gemak naar de triples toe. Hij won de volgende twee legs zonder in het gevaar te komen, dit deed hij in 15 en 17 pijlen. Leg 7 ging ook naar ‘Aubergenius’ die zijn 80-finish prachtig uitgooide met tweemaal dubbel 20. In zeer korte tijd werd een 2-1 achterstand omgedraaid in een 2-5 voorsprong. Ook de achtste leg van deze partij ging zonder enige moeite naar Van Duijvenbode, met zijn eerste matchdart was het meteen raak op dubbel 20 die hij vandaag niet kon missen. Van Duijvenbode stond nu voor de eerste keer dit jaar op de finaledag van een Euro Tour, eens kijken of hij ook op zondag dit spel kan laten zien.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 102.58 / 66.7%
Gerwyn Price: 85.53 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *