Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dirk van Duijvenbode zet zijn goede vorm door en wint van Jermaine Wattimena

In de Laatste 64 in Minehead stond één Nederlands onderonsje op het programma en dat was de wedstrijd tussen Dirk van Duijvenbode. Kon Dirk van Duijvenbode zijn goede vorm doorzetten in deze wedstrijd?

Wattimena mocht de wedstrijd beginnen, maar het was van Duijvenbode die gelijk een break wist te bemachtigen voor de 1-0 voorsprong. De break werd ook verzilverd, via dubbel 10 voor de 2-0 voorsprong. De derde leg was ook voor van Duijvenbode, een 180 zorgde er onder andere voor dat hij weer een break kon bemachtigen, 3-0. Beide mannen stonden erg slecht te finishen, ze mistten namelijk allebei minstens 6 pijlen op de dubbel, het was aan het einde toch Wattimena die weer terug breakte voor de 3-1. Maar het breaken stopte niet, van Duijvenbode pakte namelijk de leg af van Wattimena voor de 4-1 voorsprong.

Deze ping pong wedstrijd eindigde daarna  nog niet, Wattimena wist namelijk gelijk weer terug te breaken voor de 4-2. ‘The Machine Gun’ gooide in de zevende leg een 180 waardoor hij wel een keer de break kon verzilveren, 4-3. Desgelijks wist ‘The Titan’ ook een 180 te gooien en gooide met een 81 finish, een 12 darter voor de 5-3. Daarna was het weer aan beurt voor Wattimena om zijn eigen leg te houden, 5-4. Een 15 darter voor van Duijvenbode betekende weer een voorsprong van 2 legs voor de man uit Katwijk aan Zee, 6-4.

Na een korte pauze begon Wattimena met een 180, waardoor hij zijn eigen leg wist te houden via de dubbel 16. In leg 12 begon van Duijvenbode met 6 perfecte pijlen, waardoor hij met gemak zijn eigen leg kon houden, 7-5. Het houden van de eigen legs ging nog even door in leg 13, een 16 darter voor de 7-6. De volgende leg was weer voorbestemd aan van Duijvenbode, waardoor hij 2 legs verwijderd was van de overwinning. Maar Wattimena gaf nog niet op en startte leg 15 met een 180 wat uiteindelijk leidde tot een 106 finish en de 8-7. Echter begon Dirk goed aan de volgende leg met een score van 140 en daaropvolgend een score van 135, daarentegen gooide Wattimena een 180, maar dat was niet genoeg voor de man uit Westervoort, 9-7 in het voordeel van van Duijvenbode.

Leg nummer 17 betekende nog niet het einde voor Wattimena, 2 pijlen voor de wedstrijd werden niet benut door van Duijvenbode waardoor Wattimena kon toeslaan voor de 9-8. De wedstrijd ging ook naar een beslissende leg want van Duijvenbode mistte weer een handvol matchdarts, 9-9. Wattimena mocht deze leg ook beginnen maar begon niet al te best met een score van 58, van Duijvenbode reageerde daarop met een 180, waardoor hij via de dubbel 20 de overwinning binnen wist te halen.

Dirk van Duijvenbode: 
Gemiddelde: 95,3
Finishpercentage: 30% (10/33)
Jermaine Wattimena:
Gemiddelde: 91,5
Finishpercentage: 36% (9/25)

 

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Dirk van Duijvenbode zet zijn goede vorm door en wint van Jermaine Wattimena