Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton - World Matchplay 2023

Dit zijn de kwartfinalisten van de World Matchplay 2023

De World Matchplay is tot zover een toernooi van de verrassingen. Er zijn nog acht spelers over die strijden om de prestigieuze Phil Taylor Trophy. Lees hier meer wie er nog kans maken.

De top 5 van de wereld is het niet gelukt om de kwartfinales in Blackpool te halen. Waar Michael van Gerwen en Rob Cross al in de eerste ronde verloren, waren het Michael Smith, Gerwyn Price én Peter Wright die hun tweede ronde partij niet wisten te winnen.

Ook voor de Nederlanders was er weinig succes. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode wonnen hun eerste partij nog wel, maar moesten in tweede ronde zich erkennen in Nathan Aspinall (11-9) en Luke Humphries (14-12).

Hoe zijn de kwartfinales er dan uit? Met de nog zes geplaatste spelers en twee ongeplaatste spelers die in het toernooi zitten, is het zeker dat we een nieuwe winnaar krijgen in de Winter Gardens. In de bovenste helft van het schema nemen Chris Dobey en Nathan Aspinall het donderdagavond tegen elkaar op, terwijl Joe Cullen en Daryl Gurney ook spelen voor een plaats in de halve finales.

Vrijdagavond staat dan de onderste helft van het schema op het programma. De avond start met de reuzendoder Ryan Searle. Na het verslaan van Raymond van Barneveld en Peter Wright treft hij Jonny Clayton in de kwartfinales. In de laatste kwartfinale neemt de hoogst geplaatste speler die nog in het toernooi zit, Luke Humphries, het op tegen de altijd vrolijke Australiër Damon Heta.

Bracket

Chris Dobey vs Nathan Aspinall (9)
Joe Cullen (13) vs Daryl Gurney
Ryan Searle (15) vs Jonny Clayton (7)
Damon Heta (14) vs Luke Humphries (6)

Programma kwartfinales

Donderdagavond 20 juli
21:00 – Joe Cullen vs Daryl Gurney
22:30 – Chris Dobey vs Nathan Aspinall

Vrijdagavond 21 juli
21:00 – Ryan Searle vs Jonny Clayton
22:30 – Damon Heta vs Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *