Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dmitriy Gorbunov

Dmitriy Gorbunov verrast en wint WK-qualifier in Rusland

Afgelopen weekend werd in het Omega Plaza in Moskou het WK-kwalificatietoernooi gespeeld voor spelers uit de Euro-Aziatische landen. Lees hier meer.

Twee kwalificatietoernooien

Zaterdag 25 oktober werden er twee kwalificatietoernooien gespeeld, waar de halve finalisten van beide toernooien zich kwalificeerden voor de finaledag. Van de top 8 van EADC Order of Merit, was alleen Aleksei Kadochnikov niet aanwezig vanwege persoonlijke redenen. Boris Koltsov, Dmitriy Gorbunov, Grigory Kirilenko en Roman Obukhov wisten zich te kwalficeren tijdens het eerste toernooi, met een totaal van 35 spelers. De grote favoriet Koltsov, verloor slechts twee legs op weg naar de finaledag.

Aan het tweede toernooi deden 28 spelers mee. Uiteindelijk wisten Vitaly Khokhryakov, Artem Klyuev, Andrei Pontus en Evgenii Izotov te plaatsen voor de zondag. Doordat Pontus zich kwalficeerde zou hij als nummer drie geplaatst beginnen aan de finaledag. Izotov wist in de finaleronde een 170-finish uit te gooien op weg naar een 6-5 overwinning tegen Alexander Shevel.

Finaledag

Rond 10:00 uur Nederlandse tijd begonnen de kwartfinales van het WK-kwalificatietoernooi. De nummer 3 geplaatste Andrei Pontus had weinig moeite met Grigory Kirilenko, het werd 6-2 met o.a. een 158-finish in leg 7. In de tweede kwartfinale wist Dmitriy Gorbunov na een 2-3 achterstand vier legs op rij te pakken voor een 6-3 zege op Artem Klyuev. In de derde kwartfinale leek Evgenii Izotov eenvoudig te winnen bij een 5-0 voorsprong. De nummer 2 geplaatste Roman Obukhov wist terug te vechten en won de laatste 6 legs voor een 6-5 overwinning. In de laatste kwartfinale begon Koltsov goed door met 5-2 voor te komen, maar vanaf dat moment begon de Rus dubbels te missen. Vitaly Khokhryakov profiteerde en won 4 legs op een rij, waaronder finishes van 78,60 en 52 voor de 6-5 overwinning. ‘The Viking’ miste 8 matchdarts!

Door de uitschakeling van Koltsov hadden de vier overgebleven spelers een grote kans om zich voor de eerste keer voor het WK te kwalificeren. De eerste halve finale ging tussen Roman Obukhov en Andrei Pontus. In een matige partij was de nummer twee geplaatste Obukhov de betere, hij sloot de wedstrijd in stijl af; een 152-finish voor een 6-3 overwinning. In de tweede halve finale werd de plaaggeest van Koltsov, Vitaly Khokhryakov, met ruime cijfers verslagen door Dmitriy Gorbunov; 6-1.

In de finale was het Gorbunov die als beste begon, hij won de eerste twee sets en verloor slechts één leg. In de derde set kwam Gorbunov 2-1 in legs voor, maar zag Obukhov met een 13- en 17-darter de set pakken. In de vierde set moest er weer een beslissende leg komen. Obukhov miste in de vijfde leg 10 darts op de dubbel voor 2-2 in sets, Gorbunov profiteerde en pakte via dubbel 8 zijn WK-ticket!

Bekijk hieronder de uitslagen terug van de finaledag.

Kwartfinales:
Vitaly Khokhryakov 6-5 Boris Koltsov
Dmitriy Gorbunov 6-3 Artem Klyuev
Roman Obukhov 6-5 Egenii Izotov
Andrei Pontus 6-2 Grigory Kirilenko

Halve finales:
Dmitriy Gorbunov 6-1 Vitaly Khokhryakov
Roman Obukhov 6-3 Andrei Pontus

Finale:
Dmitriy Gorbunov 3-1 (3-1,3-0,2-3,3-2) Roman Obukhov

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *