Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stephen Bunting

Dobey en Bunting verrassen: Cross en Humphries druipen af

In de laatste dartsessie van 2022 hebben Chris Dobey en Stephen Bunting voor een verrassing gezorgd: Rob Cross en Luke Humphries mogen oud en nieuw thuis gaan vieren.

Rob Cross vs Chris Dobey

De laatste sessie darts van 2022 werd begonnen met twee Engelsen; Rob Cross tegen Chris Dobey. Cross mocht de partij beginnen en deed dat met een 89-finish om de eerste leg naar zich toe te trekken. Het lukte Dobey niet om zijn openingsleg te winnen, hij miste drie pijlen op de dubbel. Cross gooide dubbel 8 en brak zo naar een 2-0 voorsprong. Dobey brak wel meteen terug, een 13-darter zorgde er voor dat hij terug kwam tot 2-1. Een leg later kreeg Dobey één pijl op dubbel 16 om de break te verzilveren, maar miste. Cross bleef koel en pakte via dubbel 16 de eerste set met 3-1 in legs. Na een korte pauze kwam Dobey goed uit de startblokken, met een 15-darter hield hij zijn eigen leg waarna hij zijn landgenoot in 11 darts brak. In de derde leg stond Cross na 12 darts op dubbel 4 te wachten, maar kreeg geen kans meer. Dobey produceerde een 100-finish en trok daarmee de stand gelijk; 1-1 in sets.

Na de tweede pauze hield Cross in 15 darts zijn eigen leg in leg één van set drie. Net als in de eerste set miste Dobey dubbels in zijn eigen leg, wat Cross de kans liet om te breaken naar 2-0. In de derde leg produceerde Cross twee 180’ers om in 12 darts de set met 3-0 te winnen; 2-1 in sets. In de vierde set werd er voor het eerst een beslissende vijfde leg gespeeld. Cross won zijn legs in twee keer 14 darts, terwijl Dobey dat deed in 11 en 12 darts (170-finish). In de vijfde leg stonden beide heren na 12 darts onder de 100, maar doordat Dobey de leg begon trok hij via dubbel 9 de wedstrijd wederom in evenwicht; 2-2.

Na de laatste pauze kwam Cross matig uit de pauze, hij werd meteen gebroken door ‘Hollywood’ die dubbel 8 raakte. In de tweede leg kreeg Cross één pijl op de bull op een 161-finish om meteen terug te breaken, maar de bull werd gemist. Dobey checkte 44 uit om 2-0 voor te komen in set 5. Dobey kon in de derde leg de set al naar zich toe trekken, maar miste tweemaal op dubbel 16. Cross kon hierdoor via dubbel 1 toch zijn eigen leg houden. Een leg leg maakte Dobey het in zijn eigen leg af, in 13 darts kwam hij voor het eerst op voorsprong; 3-2 in sets. Ook in de zesde set moest er een vijfde leg aan te pas komen. Dobey hield zijn eigen legs eenvoudig in 14 en 13 darts, Cross had aan 16 pijlen in beide eigen legs genoeg. In de vijfde leg, was Cross niet van de partij en kreeg de scores niet meer aan elkaar geregen. Dobey gooide zijn zesde matchdart in dubbel 10 en verzekerde zich zo voor zijn allereerste kwartfinale op het PDC WK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Dobey: 102,13 / 32,5%
Rob Cross: 100,02 / 36,7%

Luke Humphries vs Stephen Bunting

De laatste wedstrijd van het jaar was een Engels onderonsje: Luke Humphries vs Stephen Bunting. ‘The Bullet’ maakte op donderdag veel indruk tegen Dave Chisnall en die vorm hoopte hij nu ook weer mee te nemen. Hij had in ieder geval wel een flinke dosis geluk bij zich: Humphries miste in leg één zes pijlen op de dubbels, waardoor Bunting er met de leg vandoor ging. Met een 121-finish voor een 12-darter verdubbelde hij de voorsprong snel. Humphries haakte wel aan (dit keer miste Bunting drie dubbels), maar verpeste het daarna weer. Drie pijlen voor 2-2 gingen in rook op, waardoor de set verloren ging.

Waar Humphries in set twee niks verbeterde, deed Bunting dat wel. Een 127-finish voor een 12-darter werd gevolgd door legs in 15 en nog een keer 12 pijlen. Humphries moest aan de bak en vond uit het niets een goede set. Beide mannen hielden eerste hun eigen leg, waarna ‘Cool Hand Luke’ met legs in 13 en 14 pijlen aanhaakte. Bunting bleef echter het initatief houden. Met een 11-darter startte hij set vier sterk: Humphries kon maar geen kans vinden om te breken. Er kwam wel een beslissende leg in deze set, maar op dit moment droogden voor Humphries wéér de triples op. Bunting wist met een 16-darter de set makkelijk binnen te slepen. Met een 106-finish vond ‘The Bullet’ in set vijf wel meteen de break: de wedstrijd was gespeeld. Legs in 17 en 13 volgden: de kwartfinale was binnen. Wat een WK voor Stephen Bunting, die nu Michael Smith treft.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 89.92 / 37.5%
Stephen Bunting: 99.43 / 46.4%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *