Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Dobey

Dobey voltooid comeback, Clemens langs Williams

Naast Danny Noppert en de kraker van de avond tussen Raymond van Barneveld en Rob Cross waren er natuurlijk nog twee partijen op deze donderdagavond. Gabriel Clemens mocht het gaan opnemen tegen Lewy Williams en ook Chris Dobey en Rusty-Jake Rodriguez zouden gaan uitvechten wie zich zou plaatsen voor de derde ronde.

Gabriel Clemens vs Lewy Williams

Lewy Williams mocht de set beginnen, maar heel veel plezier had de Welshman hier niet van. In de eerste leg werd hij gebroken door Clemens in 21 darts. “The German Giant” wist de break te verzilveren met een 14-darter vanaf 97. Williams haalde totaal niet zijn niveau in de eerste set. Ook leg 3 zou met een 16-darter naar Clemens gaan, waardoor de eerste set in no-time met 3-0 in legs binnen was voor de Duitser.

Set 2 begon een stuk beter voor Williams. Met een 16-darter wist hij meteen voor de break te zorgen met een 16-darter. Williams leek op weg om de break te gaan verzilveren, maar plotsklaps gooide Clemens een 143 finish voor de re-break. Clemens wist de break wel te verzilveren door tops te raken. De Duitser kwam op een 2-1 voorsprong in de set die hij zelf mocht beginnen. Williams behield de vierde leg met een knappe 87 finish via de bulls-eye, maar hij moest Clemens nog ergens zien te breken. Deze break kwam er echter niet. Clemens gooide een 18-darter in de vijfde leg, waardoor ook set 2 een prooi was voor Clemens.

Williams kon zich weinig fouten meer veroorloven, wilde hij in de partij blijven. Toch ging de eerste leg van set 3 naar Clemens. Williams begon deze leg, maar miste 7 pijlen op de dubbel. Met een 21-darter ging de leg naar Clemens. Williams leek een verloren partij te spelen. Niet dat Clemens nou zo enorm goed speelde, de jonge Welshman miste gewoon te veel dubbels. De tweede leg ging met een in maar liefst 26 darts naar Clemens, die hiermee op matchpoint kwam. Williams wist nog wel zijn eigen vierde leg te behouden met een 15-darter, maar kon niet voorkomen dat Clemens in leg 4 zijn eerste matchdarts zou krijgen. Clemens maakte de wedstrijd goed af met een 11-darter en plaatste zich hiermee voor de derde ronde.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gabriel Clemens: 86,29 / 56,3%
Lewy Williams 75,12 / 15,8%

Chris Dobey vs Rusty-Jake Rodriguez

Met de laatste wedstrijd voor kerst en de laatste wedstrijd van de tweede ronde, Chris Dobey vs Rusty-Jake Rodriguez, werd de avond afgesloten. Als laatste speler mocht Chris Dobey eindelijk het podium betreden en met een 14-darter deed hij dat uitstekend. Rodriguez mocht aanhaken met een 20-darter, maar Dobey reageerde snel met een leg in 17 pijlen. Vanaf 114 miste de Engelsman daarna een pijl voor de set, waardoor de Oostenrijker er een beslissende leg uit sleepte. Door nog twee missers van Dobey kreeg Rodriguez zelfs de kans om de set te winnen en die kans greep hij met beide handen aan: 88 werd in twee pijlen uitgegooid.

Dobey moest aan de bak en met een 14-darter deed hij dat. De break werd echter meteen ongedaan gemaakt doordat ‘Hollywood’ twee pijlen op tops miste. Met een 13-darter nam RJR3 de leiding weer over, maar ook hier kwam een beslissende leg. Weer kreeg Dobey hierin twee pijlen voor de set, weer gingen beide pijlen mis. Rodriguez profiteerde weer, dit keer met een 90-finish in twee pijlen.

Met een 15-darter begon Dobey de jacht op een comeback, zoals die in de middagsessie ook al waren vertoond. Hij brak Rodriguez een leg later meteen, maar de Oostenrijker sloeg ook direct terug met een 130-finish. Toch werd het 2-1 in sets, Dobey gooide een 13-darter. Met een 14-darter liet Rodriguez echter meteen in set vier zien dat hij deze wedstrijd wilde winnen. Vier missers op de dubbels een leg later lieten echter een ander beeld zien. Het ging helemaal de verkeerde kant op voor de jongste van de twee in deze set, want in de volgende leg werd er een pijl op tops gemist. Dobey profiteerde optimaal en sleepte de set daarna met een 17-darter binnen, er kwam een vijfde set.

Met een 15-darter startte Rodriguez energiek. Hij had meteen de break te pakken, maar die verdween meteen de leg erna: 170 werd op de bull gemist, waarna Dobey toesloeg. Een 16-darter later stond de Engelsman op matchpoint, en weer werd er een prachtige comeback voltooid. Dobey treft nu Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Chris Dobey: 92.68 / 36.1%
Rusty-Jake Rodriguez: 90.45 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *