Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Doets en Van Veen uitgeschakeld in België 

De eerste twee wedstrijden van België Open bestonden allebei uit een Nederlander. In de eerste wedstrijd nam Kevin Doets het op tegen Dennis Nilsson (2-6) en de andere wedstrijd was Gian van Veen tegen Ryan Meikle (4-6). Lees hier meer.

Kevin Doets vs Dennis Nilsson

In deze wedstrijd mocht Nilsson als eerst gaan gooien. Hij begon met een mooie 11-darter en gooide in deze leg een maximum. Hij hield zijn eigen leg voor een 1-0 voorsprong. In de leg hierna brak Nilsson de Nederlander doordat hij dubbel 6 wist te checken met 1 dart. Doets vocht terug en wist meteen terug te breken met een 68-finish. Toch brak Nilsson opnieuw de Nederlander en het werd 3-1 voor de Zweed. In de leg hierna missen beide heren een hand vol pijlen op tops, maar uiteindelijk wist Nilsson 5 te checken en het werd 4-1. Doets gaf nog niet op en gooide een knappe 12-darter met een 180 om 4-2 te maken. In de leg hierna miste Doets eerst 104, waarna Nilsson ook 127 miste op de bull. Vervolgens miste de Nederlander 3 pijlen op 32, waarna Nilsson 25 wist te checken. In de laatste leg checkte de Zweed 56 voor een 6-2 overwinning op Kevin Doets. 

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 86.21 / 14.3%
Dennis Nilsson: 90.49 / 42.9%

Gian van Veen vs Ryan Meikle

De Nederlander mocht de wedstrijd beginnen. Meikle was als eerst op een finish en miste de bull op 88. Vervolgens miste Gian 86, waardoor Meikle 25 kon checken. Hiermee brak hij meteen Van Veen en kwam 1-0 voor. In de leg hierna checkte hij niet zo snel en Van Veen brak terug door dubbel 4 te checken voor een 1-1 score. Dit wist hij door te trekken voor een 2-1 voorsprong, na een 17-darter met 78-finish. Meikle zorgde voor een gelijke score door een 15-darter te gooien met een 101-finish, zodat het 2-2 werd. Vervolgens miste de jonge Nederlander dubbels, waardoor Meikle opnieuw 25 kon checken voor een break. Dit deed hij opnieuw met een 15-darter. Hij verzilverde deze break door tops uit te gooien voor een 4-2 voorsprong. Van Veen gaf niet op en vocht terug met een 11-darter om tot 4-3 terug te komen. De leg hierna was typerend voor de wedstrijd. Eerst mist Meikle 66, waarna hij nog een volledige hand pijlen mist op tops. Van Veen mist 50, waarna Meikle opnieuw een volle hand mist op tops. Dit waren al zeven gemiste pijlen voor de Engelsman. Hier maakte de Nederlander goed gebruik van en brak Meikle voor een gelijke score. Het werd 4-4. In de laatste twee legs checkte Meikle snel en won hij met 6-4 van de jonge Nederlander. 

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gian van Veen: 84.44 / 28.57%
Ryan Meikle: 84.13 / 60%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *