Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Kevin Doets - German Darts Open 2023

Doets verslaat De Sousa, na gemiste matchdarts

Nadat er vanmiddag al drie Nederlanders in actie kwamen, mocht vanavond maar liefst acht Nederlanders proberen om de tweede ronde van de Players Championship Finals te bereiken. Kevin Doets lukte dit door Jose de Sousa te verslaan. Lees hier meer.

Het was Kevin Doets die op het tweede podium de avondsessie mocht beginnen. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg kreeg Doets vier pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, maar werden allemaal gemist. De Sousa profiteerde hiervan, met een knappe 67-finish plaatste hij de break voor een 2-1 voorsprong. Dit volgde de Portugees op met een 15-darter om zo de break te verzilveren.

Daarna gingen er drie legs met de darts mee voor 4-3 tussenstand. In de achtste leg kregen beide heren meerdere pijlen op de dubbel, maar was het de Nederlander die na vier gemiste dubbels dubbel 2 vond voor de rebreak. Dankzij een 16-darter hield hij ook zijn eigen leg en pakte zo de voorsprong terug; 5-4. De Sousa dwong vervolgens een beslissende leg af door met een knappe 108-finish ook zijn eigen leg te houden. Doets mocht de beslissende leg beginnen, maar leek door één score van 42 de partij toch weg te geven. Dit gebeurde niet, De Sousa miste vier matchpijlen waardoor ‘Hawkeye’ via dubbel 12 alsnog voor de zege zorgde.

Een belangrijke overwinning voor Doets met oog op het behouden van zijn tourkaart. In de tweede ronde treft hij morgenmiddag de nummer 3 geplaatste Damon Heta.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 84,55 / 40%
Jose de Sousa: 87,95 / 29,4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *