Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dolan wint PC21, Rodriguez zeker van Matchplay

Players Championship 21 ging maandag van start. Met Nederlandse titels op vrijdag en zaterdag en een overwinning van Adrian Lewis op zondag, beloofde ook de maandag weer vuurwerk te worden.

Hoe verging de dag?

Voorafgaand aan het toernooi van maandag waren zo goed als alle World Matchplay-tickets al vergeven. De enige waar het eventueel nog spannend voor zou kunnen worden, was Rowby-John Rodriguez. De Oostenrijker behaalde hetzelfde resultaat als naaste belager Ross Smith, waardoor Rodriguez zeker is van deelname aan de World Matchplay.

Ook Niels Zonneveld zal tevreden terugkijken op Players Championship 21. De Nederlander wist achtereenvolgens te winnen van Vladimir Andersen, Dimitri van den Bergh (met een gemiddelde van 108,58) en Chris Dobey. Uiteindelijk was het Peter Wright die de opmars van Zonneveld een halt toeriep bij de laatste 16.

Ook Dave Chisnall viel op door goed spel. Met gemiddeldes die continu rond de 100 zaten was de Engelsman te sterk voor, onder andere, James Wade, Michael Smith en Peter Wright. Tegen Wade scoorde Chisnall zelfs een gemiddelde van 109,45. Hij ging in de halve finale met 7-4 onderuit tegen Jonny Clayton.

Brendan Dolan haalde verrassend de finale. De afgelopen drie dagen wist de Noord-Ier geen wedstrijd te winnen, maar dankzij overwinningen op o.a. Ian White (6-5), Danny Noppert (6-5) en Damon Heta (7-4) stond ‘The History Maker’ wel in de finale op de laatste dag van het vierluik.

Finale

Clayton had het gooien op de bull gewonnen en mocht de finale beginnen. De Welshman opende met een 14-darter en zag ook Dolan de eerste leg houden met een 13-darter. Dolan wist in leg drie de break te plaatsen en uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Clayton brak met een 18-darter terug om er 3-3 van te maken, maar moest ook meteen zijn leg weer afstaan aan Dolan. Dolan liep uit naar een 6-3 voorsprong en leek Clayton op de knieën te hebben. ‘The Ferret’ zette echter gas bij en brak terug met een 138-finish in 12-darts, welke hij volgde met een 11-darter. Hier bleef het echter bij. Dolan kwam met een 13-darter op matchpoint en wist de titel met een 102-finish binnen te halen; 8-5.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Brendan Dolan: 97,1 / 47,1%
Jonny Clayton: 95,52 / 35,7%

Nederlanders

Bij de laatste 16 waren er nog drie Nederlanders in de strijd om de titel, maar alle drie verloren ze hun wedstrijd. Danny Noppert speelde een matige partij en verloor met een gemiddelde van 87,18 van Brendan Dolan. Vincent van der Voort speelde een betere partij, maar ook hij overleefde deze ronde niet. Jonny Clayton was met 6-5 te sterk. De laatst overgebleven Nederlander was Niels Zonneveld. Hij beleefde een sterke dag en versloeg, onder andere, Dimitri van den Bergh met een gemiddelde van maar liefst 108,58. De Nederlander was echter niet opgewassen tegen Peter Wright, die een gemiddelde noteerde van 109,33. Zonneveld verloor met 6-2 van de Schot, die zijn goede vorm maar weer eens onderstreepte. Danny Jansen haalde de laatste 32, waar hij met 6-5 zijn meerdere moest erkennen in Nathan Rafferty.

Resultaten

Kwartfinales
Brendan Dolan 6-3 Keegan Brown
Damon Heta 6-2 Mensur Suljovic
Dave Chisnall 6-4 Peter Wright
Jonny Clayton 6-3 Nathan Aspinall

Halve finales
Brendan Dolan 7-4 Damon Heta
Jonny Clayton 7-4 Dave Chisnall

Finale
Brendan Dolan 8-5 Jonny Clayton

World Matchplay-race

Na deze Players Championship zijn alle 32 startplaatsen op de World Matchplay vergeven. Rowby-John Rodriguez had een voorsprong van 3.000 Britse Ponden op Ross Smith, maar de Engelsman wist deze achterstand niet goed te maken. Beide spelers verloren namelijk in dezelfde ronde. Smith verloor met 6-4 van Aspinall, terwijl Wright met diezelfde cijfers te sterk was voor Rodriguez bij de laatste 32. Hiermee is Rodriguez zeker van deelname aan de World Matchplay in Blackpool.

16. Rowby-John Rodriguez 39,75
—————————————–
17. Ross Smith 36,75
18. Vincent van der Voort 36
19. Ricky Evans 36
20. Simon Whitlock 35,5
21. Keane Barry 34,75
22. Mensur Suljovic 33,25

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *