Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lisa Ashton

Dominante Ashton slaat twee keer toe op Women’s Series

Lisa Ashton is uitstekend aan het de Women’s Series begonnen. Op dag één won ‘The Lancashire Rose’ meteen beide titels. Sherrock stelde teleur.

Women´s Series 1

Nog nooit viel er zoveel te winnen op de PDC Women´s Series. Naast prijzengeld en plekken op het WK staan er dit jaar ook acht plekken op de Women´s World Matchplay op het spel. Al dit leidde er dan ook toe dat er met 98 vrouwen een recordaantal deelnemers aanwezig was bij het eerste toernooi van het jaar. Vijf hiervan kwamen uit Nederlander. Aileen de Graaf haalde meteen de kwartfinale, terwijl Lerena Rietbergen knap de laatste 16 haalde.

Fallon Sherrock en Lisa Ashton zijn logischerwijs de grote favorieten, maar voor Sherrock verliep de start allesbehalve soepel. De gemiddeldes waren een stuk lager dan normaal en uiteindelijk resulteerde dit ook in een nederlaag in de kwartfinale. Lorraine Winstanley was met 4-3 te sterk. Ook Ashton kende een stroeve start, maar naarmate de finale dichterbij kwam ging ‘The Lancashire Rose’ beter spelen. Met gemiddeldes van 92 (4-2 zege op De Graaf) en 88 (5-1 zege op Winstanley) haalde ze alsnog eenvoudig de finale. Hierin trof zij Rhian Griffiths uit Wales. Griffiths kende een gunstige loting en trof weinig grote namen richting de finale. In de halve finale rekende ze af met de Schot Chloe O’Brien (5-2).

Met legs in 19, 19 en 18 liet Ashton in de finale meteen zien een maatje te groot te zijn voor Griffiths. De vrouw uit Wales deed nog wel wat terug met twee 17-darter, maar een zege zat er nooit in. Voor Ashton was dit al haar achtste titel in de afgelopen drie jaar op de Women’s Series.

Lisa Ashton: 78.14 / 36%
Rhian Griffiths: 76.50 / 20%

Women´s Series 2

Net als op de Challenge Tour en Development Tour worden er dit jaar ook twee toernooien per dag gehouden. Al heel snel kwam er zo dus een nieuwe kans voor Fallon Sherrock, maar ook voor de rest van het veld. Voor Aileen de Graaf pakte die kans slecht ui: de Nederlandse verloor al in haar eerste wedstrijd van Steph Clarke (4-2). Rhian Griffiths strandde dit keer bij de laatste 16, waar ze verloor van… Fallon Sherrock (4-1). ‘The Queen of the Palace’ stond al beter te spelen en stoomde door naar de halve finales. Hierin trof ze echter Lisa Ashton. Vanaf 77 kreeg zij in deze partij ook een matchdart, maar nadat zij deze miste sloeg Ashton wel toe. Dit keer trof Ashton in de finale een Ierse. Robyn Byrne ontsnapte tegen Maria O’Brien, en hoe: O’Brien zette haarzelf na 15 pijlen weg op 54 voor de wedstrijd, maar zes pijlen later had ze nog steeds geen enkele pijl op een dubbel gegooid. Byrne profiteerde optimaal.

Ashton kreeg in de finale meer tegenstand dan ze verwacht zal hebben. De eerste zes legs werden allemaal gewonnen door degene die de leg ook begon, waardoor het uiteindelijk op de laatste legs aankwam. Met een 14-darter hield Ashton haar eigen leg, waarna Byrne helemaal inzakte. In 21 pijlen won Ashton zo ook leg acht en was ook deze titel voor haar.

Lisa Ashton: 80.14 / 33%
Rhian Griffiths: 74.72 / 23%

Order of Merit

Met twee titels is Lisa Ashton nu al verzekerd van een plek op de Women’s World Matchplay. Aileen de Graaf bevindt zich na twee toernooien net buiten de top acht.

 1. Lisa Ashton 2000
 2. Rhian Griffiths 700
 3. Robyn Byrne 650
 4. Fallon Sherrock 650
 5. Chloe O’Brien 650
 6. Lorraine Winstanley 650
 7. Maria O’Brien 500
 8. Jane Densley 350
  ——————–
 9. Steph Clark 300
 10. Juliet Findley 250
 11. Aileen de Graaf 250

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *