Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Danny Lauby

Dominerende Danny Lauby slaat dubbelslag

Danny Lauby laat dit weekend op overtuigende wijze zien dat hij dé man is die voor de Verenigde Staten naar het WK moet. Ook het tweede toernooi van het jaar was een prooi voor de 28-jarige darter.

Hoe verging de dag?

De stofwolken van het eerste toernooi waren nog maar net opgetrokken en zo stond het tweede toernooi van het weekend al weer voor de deur. Lauby had in het eerste toernooi voorgedaan hoe het moest en velen wilden dat voorbeeld volgen. Darin Young, toch één van de beste spelers uit de Verenigde Staten van de afgelopen 20 jaar, faalde hier echter in. Hij verloor al in zijn eerste wedstrijd van Joe Efter (5-2) na een trage start, na drie legs stond zijn gemiddelde pas op 62. Leonard Gates, op de vrijdag nog finalist, ging vandaag in de kwartfinale onderuit tegen Gary Mawson. Uiteindelijk volgde Lauby zijn eigen voorbeeld op en haalde hij weer de finale, nu mocht hij het op gaan nemen tegen Gary Mawson.

Lauby kende vandaag niet weer zulke grote problemen als op dag één. Hij begon met een 5-3 overwinning op Chris Cherry, waarna twee keer een 5-2 volgde tegen Stan Perry en Howard Minor. Nick Linberg werd met 6-4 verslagen, waarna Chuck Puleo wederom met 6-3 in de halve finale aan de kant werd gezet. Gary Mawson kende een soortgelijke dag met weinig problemen. Hij begon met twee keer een 5-3, dit tegen Branden Brown en Patrick Gibson. Een 5-1 overwinning op Kevin Luke volgde, waarna Leonard Gates en Chris Lim beide met 6-4 werden verslagen.

Finale

Danny Lauby vs Gary Mawson dus, op papier een mooi affiche. In praktijk was dit echter totaal niet zo. Danny Lauby was overtuigend de betere speler en racede naar een 5-0 voorsprong, door onder andere twee keer een 15-darter te gooien. Ook zaten er knappe finishes van 90 en 92 tussen. Met een 17-darter voorkwam Mawson een totale afgang, maar met de slechtste leg van de wedstrijd, een 20-darter, maakte Lauby het toch snel af. Volgt morgen een hattrick aan titels voor de Amerikaan?

Danny Lauby: 87.79 / 43%
Gary Mawson: 78.32 / 25%

Order of Merit

Met twee titels uit twee toernooien is de voorsprong voor Danny Lauby al ruim. Nog een goed resultaat op de zondag en hij kan langzaam zijn koffers richting Ally Pally gaan pakken.

  1. Danny Lauby 36
  2. Leonard Gates 18
  3. Chuck Puleo 16
  4. Chris Lim 14
  5. Gary Mawson 14
  6. Darin Young 9
  7. Chris White 8
  8. Bruce Robbins 8
  9. Alex Reyes 8
  10. Alex Spellman 8

Uitslagen

Kwartfinales
Chris Lim 6-3 Alex Spellman
Gary Mawson 6-4 Leonard Gates
Chuck Puleo 6-3 Bruce Robbins
Danny Lauby 6-4 Nick Linberg

Halve Finales
Gary Mawson 6-4 Chris Lim
Danny Lauby 6-3 Chuck Puleo

Finale
Danny Lauby 6-1 Gary Mawson

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *