Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Dortmund kleurt oranje: Van Duijvenbode verslaat Wade

Dirk van Duijvenbode heeft de kwartfinale van het European Championship behaald. De Nederlander was James Wade met 10-7 de baas.

Danny Noppert verzekerde zich eerder op de middag van een plek in de kwartfinale, en hij zou hier wéér een landgenoot kunnen treffen. Dirk van Duijvenbode trof James Wade in zijn partij in de tweede ronde. Van Duijvenbode maakte indruk in zijn eerste partij tegen Madars Razma, maar hier keek hij al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Met een 18-darter herstelde hij zich snel, waarna hij door twee 14-darters alsnog met een voorsprong de eerste onderbreking in ging.

Van Duijvenbode sluipt weg bij Wade

Wade startte nog zo voortvarend, maar door vanuit de pauze weer een pijl op een dubbel te missen ging het snel de verkeerde kant op. Van Duijvenbode kwam op 4-2, waarna een 18-darter in zijn eigen leg volgde. Ook in deze leg miste Wade dubbels, drie zelfs. De Engelsman kwam wel op 5-3, nadat Van Duijvenbode maar nipt de bull miste voor een 170-finish. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen legs, waardoor ze met een stand van 6-4 de tweede onderbreking in gingen.

‘Aubergenius’ slaat toe op juiste momenten

Met een 11-darter deelde Van Duijvenbode ,meteen na de pauze nog een klap uit. Toch leek Wade hier niet van onder de indruk: nadat hij zijn eigen leg hield, brak ‘The Machine’ terug. De stand kwam op 7-6, Wade mocht aan de volgende leg beginnen. Met een 138-finish was het echter ‘Aubergenius’ die deze leg greep: was dit dan de beslissende klap? Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg, waardoor DVD op matchpoint kwam. Een sterke leg leek Wade echter weer in de wedstrijd te helpen, maar na twee missers op tops gaf hij de kans aan de Nederlander. Dubbel 14 was meteen raak: de kwartfinale was bereikt.

James Wade: 97.7 / 31.8%
Dirk van Duijvenbode:
95.06 / 43.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *