Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

DPA Tour: Damon Heta weer een stap dichter bij WK-debuut

Damon Heta heeft ook het 22e toernooi van de DPA-tour 2019 op zijn naam gezet. In de finale rekende hij af met directe concurrent James Bailey, en sprokkelde zo weer wat extra punten bij elkaar voor het winterfestijn in Alexandra Palace.

Route naar de finale
Heta kende al een zeer geslaagd weekend, met een overwinning, finale en halve finale. Ook op de slotdag besloot hij zijn beste beentje voor te zetten. Het toernooi werd overigens in een ander format gespeeld dan de voorgaande dagen. Men ving aan met een groepsfase, waarin de koploper van de DPA er geen gras over liet groeien. In een serie best of 5-legs wedstrijden, boekte Heta zeges op Liam McLennan, Jack Devries, Mick Anderson, Kayleigh Johnson en Brendon McCausland. Alleen tegen Dale Burton-Pye moest de favoriet het onderspit delven. Dat ging overigens gepaard met matige tot zeer lage gemiddeldes. Vanaf de knock-out-fase ging het beter lopen. Gemiddeldes van boven de 90 brachten Het in de kwartfinale, na slechts één leg te hebben verloren in partijen tegen Jamie Rundle en Brody Klinge. In een uitstekende match klopte Heta vervolgens Gordon Glen Mathers  met 5-2 (94,7 vs 96,8 gemiddeld). De halve finale werd een thriller, inclusief laatste leg, tegen Steve Fitzpatrick, die de lijstaanvoerder na het winnen van drie legs op een rij dan toch in zijn voordeel kon beslissen.

James Bailey, zou zijn opponent worden in de finale, na een degelijke dag met één grote uitschieter. In de poulefase verloor Bailey twee wedstrijden, maar stoomde desondanks toch eenvoudig door naar de tweede ronde van het toernooi. Vanaf dat moment gooide Bailey steevast tussen 86 en 90 gemiddeld, met zijn partij in de laatste zestien als grote uitzondering. Daarin bereikte hij het ongelofelijke niveau van 108,9 gemiddeld. Achtereenvolgens werden Brandon Weening, Robbie King, Mick Lacey en Raymond O’Donnell verslagen, om zo de verwachtte clash in de finale in te luiden tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst.

Finale
Die finale startte met een zenuwachtige leg die Heta slechts in 21 darts kon winnen. Vanaf dat moment waren de verhoudingen echter duidelijk. Heta pakte in twaalf darts een break, nam het initiatief en gaf dat niet meer af. Onderweg zorgde Heta nog voor spektakel door een tweede 12-darter te beëindigen  met een 167-finish. De sterkste speler trok aan het langste eind, want Heta kwam nooit meer in gevaar en rondde het weekend af met een keurige 68-finish.

Damon Heta (95,4) 6-3 James Bailey (89,9)

DPA Order Of Merit
Op de order of Merit is Heta weer ietsjes uitgelopen op James Bailey, en mag hij steeds sterkere hoop koesteren op de eindwinst van de ranking.

Image courtesy of FOTO: DPA
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

DPA Tour: Damon Heta weer een stap dichter bij WK-debuut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *