Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ben Robb

DPNZ Tour: Ben Robb wint en grijpt koppositie

Afgelopen weekend werd de Nieuw-Zeelandse Tour hervat in Auckland. Met Ben Robb en John Hurring als winnaars zijn de eerste vier toernooien allemaal gewonnen door een verschillende speler. Lees hier meer.

Nadat Kayden Milne en Mark Cleaver eind februari de eerste twee toernooien van het nieuwe seizoen van de DPNZ Tour wonnen, werden afgelopen weekend het derde en vierde toernooi afgewerkt in Auckland.

Ben Robb moest na een matig weekend in de achtervolging en deed precies wat er gevraagd werd. In de poule bleef de viervoudig PDC WK-deelnemer ongeslagen, waarna hij zonder al te veel problemen de halve finales bereikte. Daarin trof hij Cleaver, die de koppositie in handen had op de ranking. Met een gemiddelde van 91 werd Cleaver met 6-2 verslagen en trof hij een andere winnaar van dit seizoen in de finale; Kayden Milne. Nadat Milne een 2-1 voorsprong nam, wist hij vervolgens nog maar één leg te winnen in de volgende zeven legs. Dit resulteerde erin dat Robb met o.a. finishes van 68 en 78 zijn allereerste titel van 2024 won.

Het werd geen dubbelslag voor ‘Big Rig’. Robb bereikte de halve finales, maar moest zich daarin meerdere erkennen in John Hurring die hem met 6-4 versloeg. De Nieuw-Zeelander was in de kwartfinales ook al te sterk voor Mark Cleaver met 5-3. In de finale trof Hurring een verrassende naam, Deon Toki. Hij begon ook enorm goed aan de finale, met meerdere 18-darters en een 15-darter kwam Toki op een 5-0 voorsprong en had nog maar twee legs nodig voor de titel. Daar ging het mis, want Hurring begon beter te scoren. Met twee 15-darters, twee 18-darter en een 14-darter trok Hurring de stand gelijk. Beide heren stonden vervolgens in de elfde leg na 12 darts onder de 100, maar was het Hurring die via tops zijn eigen leg hield voor de 6-5 voorsprong. Toki kon geen beslissende leg afdwingen, Hurring produceerde een 17-darter om de comeback compleet te maken en zijn eerste titel van het seizoen te pakken.

Uitslagen

DPNZ Tour 3
Kwartfinales
Ben Robb 5-1 David Adams
Mark Cleaver 5-0 El-kanah Andrews-Peters
Kayden Milne 5-1 Mike Johnston
Jonny Tata 5-2 Max Dallimore

Halve finales
Ben Robb 6-2 Mark Cleaver
Kayden Milne 6-5 Jonny Tata

Finale
Ben Robb 7-3 Kayden Milne

DPNZ Tour 4
Kwartfinales
Ben Robb 5-4 Frank Bush
John Hurring 5-3 Mark Cleaver
Deon Toki 5-1 Harrison Donegan
Darren Herewini 5-4 Josh Walters

Halve finales
John Hurring 6-4 Ben Robb
Deon Toki 6-5 Darren Herewini

Finale
John Hurring 7-5 Deon Toki

Stand DPNZ Tour

Na vier van de 12 toernooien heeft Ben Robb de koppositie overgenomen van Mark Cleaver. John Hurring is door zijn titel opgeklommen naar de vierde plaats. Aan het einde van het seizoen kwalificeert de nummer één zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Ben Robb 60
  2. Mark Cleaver 52
  3. Kayden Milne 40
  4. John Hurring 32
  5. Max Dallimore 28
  6. Deon Toki 20
  7. Darren Herewini 16
  8. Darren Dummigan 16
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *