Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kayden Milne

DPNZ Tour: Kayden Milne doet goede zaken met twee finales

John Hurring en Jordan Whyte wonnen afgelopen weekend een DPNZ Tour in Nelson, maar uiteindelijk was Kayden Milne de grote winnaar van het weekend. Lees hier meer.

In Nelson werden afgelopen weekend DPNZ Tour 5 en 6 afgewerkt. Ben Robb had in het laatste weekend de koppositie overgenomen en was hij van plan om de voorsprong nu uit te breiden.

Zaterdag was het John Hurring die zijn tweede DPNZ Tour-toernooi op een rij wist te winnen. Hurring ging op het nipptertje door in zijn groep door slechts twee van zijn vier groepswedstrijden te winnen. Daarna liet Hurring zijn klasse zien. Met zeges op de nummers 1 en 2 van het klassement, Mark Cleaver (5-0) en Ben Robb (6-2) bereikte Hurring opnieuw de finale. In de finale nam hij het op tegen Kayden Milne, die op zijn beurt Warren Parry met maar liefst 6-0 versloeg in de andere halve finale. De eerste vier legs van de finale gingen met de darts mee. Daarna was het Hurring die in de vijfde leg een break plaatste door een 14-darter te gooien. Deze break wist hij ook te verzilveren met een 70-finish om zo op een 4-2 voorsprong te komen. Daarna gingen er vier legs met de darts mee, inclusief een 11-darter van Hurring om op 6-4 te komen. In de elfde leg maakte Hurring het in 16 pijlen af en deed daarmee weer volop mee voor de koppositie.

Op de zondag zagen we een grote verrassing. Een ongeplaatste speler in Jordan Whyte greep de titel. Whyte wist in de groepsfase twee van zijn vier wedstrijden te winnen, maar dat bleek voldoende te zijn voor een plaats bij de laatste 32. Op weg naar de halve finales werd er vervolgens geen leg verloren. In de halve finale versloeg hij Jaymie Hilton-Jones met 6-4, waarna Kayden Milne de tegenstander was in de finale. Milne startte goed aan de finale door al snel een 4-1 voorsprong te nemen, maar daarna viel het spel van Milne helemaal in. Bij een stand van 5-4 in het voordeel van Milne produceerde White twee 18-darters en een 21-darter met finishes van o.a. 78 en 120 om de finale met 7-5 naar zich toe te trekken.

Uitslagen

DPNZ Tour 5
Halve finales
John Hurring 6-2 Ben Robb
Kayden Milne 6-0 Warren Parry

Finale
John Hurring 7-4 Kayden Milne

DPNZ Tour 6
Halve finales
Jordan Whyte 6-4 Jaymie Hilton-Jones
Kayden Milne 6-0 Jamie Roberts

Finale
Jordan Whyte 7-5 Kayden Milne

Stand DPNZ Tour

Kayden Milne heeft dit weekend goede zaken gedaan. Met twee finales staat hij na zes toernooien op gelijk hoogte met Ben Robb in het klassement. Robb verloor in het tweede toernooi van het weekend direct na de groepsfase en kon daardoor geen punten toekennen aan zijn ranking. Na 12 toernooien plaatst de nummer één zich voor het aankomende WK.

  1. Ben Robb 72
  2. Kayden Milne 72
  3. Mark Cleaver 60
  4. John Hurring 56
  5. Max Dallimore 40
  6. Darren Herewini 32
  7. Warren Parry 28
  8. Dion Toki 24
Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *