Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dragutin Horvat - German SuperLeague 2023

Dragutin Horvat keert terug op WK: ‘Herkules’ wint Super League

Dragutin Horvat heeft zich verzekerd van een terugkeer op het PDC WK. De Duitser won in de finale van de PDC Europe Super League met overmacht van Pascal Rupprecht: 8-3.

Na drie volle dagen was het op dag vier tijd om tot een beslissing te komen in de PDC Europe Super League: aan het einde van de avond zou de Duitse WK-deelnemer bekend zijn. De laatste drie rondes werden afgewerkt in hetzelfde format als de European Tour, waardoor het publiek ook waar voor hun geld kreeg.

Gotthardt verrast Springer

Lukas Wenig en Dominik Grüllich mochten de avond openen, al bleek al snel dat dat voor de laatste van de twee geen pleziertje werd. Bij de nog jonge Grüllich nam het gevreesde darteritus de overhand, waardoor Wenig met gemak won (6-0). Dragutin Horvat en Pascal Rupprecht kenden ook weinig tegenstand in hun duels: Horvat won van een matige Nico Kurz (6-2), terwijl Rupprecht afrekende met mede-tourkaarthouder Daniel Klose (6-2). De verrassing van de kwartfinale kwam in de laatste partij. Niko Springer begon nog prima aan de wedstrijd, maar werd naarmate het einde steeds minder. Kai Gotthardt, die donderdag ook al van Max Hopp won, profiteerde optimaal: 6-4.

Vijfde finale voor Horvat

Voorafgaand aan de avond waren de meeste ogen gericht op Pascal Rupprecht en Niko Springer, maar dit duel kwam er dus helemaal niet. Rupprecht moest het op gaan nemen tegen Gotthardt en deed wat Springer naliet. Na een 2-0 achterstand boog de tourkaarthouder de stand om naar 5-2, waarna hij de partij vakkundig uitspeelde. In de finale zou Dragutin Horvat zijn tegenstander worden. ‘Herkules’, die al vier keer eerder de finale van de Super League haalde, speelde een solide pot tegen Lukas Wenig. Beide mannen bleven constant hun eigen leg houden, totdat Horvat met een break de eindstand op 7-5 zette.

‘Herkules’ keert terug op WK

Pascal Rupprecht was over vier dagen de speler die het meeste overtuigde, maar in de finale ging het om wat er op dat moment werd gegooid. De ervaring van Dragutin Horvat werd hierin doorslaggevend. Rupprecht won nog wel de eerste leg, maar daarna leek het éénrichtingsverkeer. Met legs in 17, 13, 18, 14 en 20 pijlen racede ‘Herkules’ naar een 5-1 voorsprong. Het gat leek al geslagen: Rupprecht leek geen energie meer over te hebben om nog aan een comeback te werken. De jongste van de twee won nog twee legs, maar het was Horvat die de titel én het WK-ticket greep. Zeven jaar geleden was hij er al bij in Alexandra Palace, in december keert hij terug.

Uitslagen

Kwartfinales
Lukas Wenig 6-0 Dominik Grüllich
Dragutin Horvat 6-2 Nico Kurz
Pascal Rupprecht 6-2 Daniel Klose
Kai Gotthardt 6-4 Niko Springer

Halve Finales
Dragutin Horvat 7-5 Lukas Wenig
Pascal Rupprecht 7-4 Kai Gotthardt

Finale
Dragutin Horvat 8-3 Pascal Rupprecht

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *