Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dragutin Horvat koploper Groep B van Duitse SuperLeague

Afgelopen weekend begon de andere 8 spelers van de Duitse SuperLeague aan het alternatieve WK-kwalificatietoernooi. De regerend kampioen, Nico Kurz kwam o.a. in actie. Lees hier meer. 

Vanaf 16 mei worden er 4 weekenden achtereen volgend gedart in een studio van Sport1. Zo speelde groep A dus een week geleden en komt over volgende week opnieuw in actie. Groep B kwam afgelopen weekend in actie en vervolgen hun groep over twee weken. Van elke groep plaatst de top 4 zich voor de finaledag, waar de winnaar zich plaatst voor het WK.

Groep B bestond uit een groep met Nico Kurz, Rene Eidams, Dragutin Horvat, Maik Langendorf, Manfred Bilderl, Karsten Koch, Thomas Köhnlein en Daniel Klose. In totaal werden er 28 wedstrijden gespeeld, verdeeld over twee dagen die live te zien waren op PDC.TV en Sport1.

In Groep A bleef Gabriel Clemens na 7 wedstrijden ongeslagen, dit gebeurde niet in Groep B. Twee spelers verloren slechts één wedstrijd, dat waren Dragutin Horvat en Daniel Klose. Horvat wist o.a. van Nico Kurz te winnen, maar zondagmiddag was Manfred Bilderl voor hem te sterk met 6-2. Daniel Klose verraste iedereen en won 6 van de 7 wedstrijden, in de allereerste wedstrijd verloor Klose met 6-3 van Horvat.

Nico Kurz staat na de eerste week op een derde plaats met 5 overwinningen. Alleen Dragutin Horvat (6-5) en Daniel Klose (6-4) waren te sterk voor Kurz, die afgelopen WK nog de laatste 32 behaalde. De top 4 wordt afgesloten met Manfred Bilderl. Bilderl begon slecht aan de competitie, hij verloor zaterdag 3 van de 4 wedstrijden. Zondag kwam de Duitser beter voor de dag en won zijn drie gespeelde wedstrijden.

Bekijk hieronder de tussenstand na week 2 van groep B.

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *