Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Dragutin Horvat samen met viertal terug op Euro Tour

Na een week in Oostenrijk keert de Euro Tour terug in Duitsland. Dragutin Horvat voert de Qualifiers aan, terwijl er met Daniel Klose een debutant aan de start staat dit weekend.

Één debutant leverde het kwalificatietoernooi voor Duitsland op dit weekend. Daniel Klose pakte zijn eerste startbewijs voor de European Tour en dat deed hij in indrukwekkende stijl. In zijn vier wedstrijden was zijn laagste gemiddelde 86.6, in de finale kwam hij tot 89.9. Hierin versloeg hij Christopher Hänsch met 6-2. Veel is er niet over de Duitser bekend, maar met dit spel kan hij het Keegan Brown best moeilijk maken.

Tijdens het derde toernooi van het jaar, de German Darts Grand Prix, verloor Michael Hurtz met 6-2 van Cristo Reyes. Dit weekend hoopt hij het beter te gaan doen tijdens ook een grand prix, maar dan de European Darts Grand Prix. Bij de laatste 20 was hij te sterk voor Florian Hempel, die al een aantal keren net voor de finish werd uitgeschakeld. Fabian Herz werd in de finale met 6-3 aan de kant gezet. Niels Zonneveld neemt het tijdens zijn debuut op tegen de Duitser.

Dragutin Horvat is waarschijnlijk de beste Duitse speler zonder Tour Card (op Michael Unterbuchner na), toch plaatste hij zich pas voor één Euro Tour dit jaar. Nummer twee is dit weekend, nadat hij in de finale afrekende met Manfred Bilderl, nog een goed spelende Duitser die nog niet veel geluk heeft gehad dit jaar. Horvat neemt het morgen op tegen Gavin Carlin, kansen genoeg dus.

Ricardo Pietreczko is één van de jonge Duiters die eraan zitten te komen. Vorig jaar haalde hij op de Masters de laatste 32, op Q-School haalde hij twee keer de laatste 16. In Sindelfingen maakt hij dit weekend zijn eerste opwachting op de Euro Tour dit jaar. Hij versloeg Marko Puls 6-3 in de finale, al had hij daar met een gemiddelde van 73.8 niet een heel hoog niveau nodig. Jamie Hughes is morgen de tegenstander.

Michael Rosenauer gaat dit weekend zijn tweede Euro Tour van het jaar spelen, nadat hij tijdens ET 1 met 6-4 verloor van Glen Durrant. Slecht speelde hij toen zeker niet en dus hoopt hij nu wel een overwinning te pakken. In de finale van het kwalificatietoernooi lukte hem dat tegen Erik Tautfest, die hij met 6-4 versloeg. Hij mag het morgen opnemen tegen Brendan Dolan.

Laatste 20
Daniel Klose 6-1 Steffen Siepmann
Christopher Hänsch 6-5 Jochen Graudenz
Fabian Herz 6-4 Karsten Koch
Michael Hurtz 6-3 Florian Hempel
Dragutin Horvat 6-2 Bernd Roith
Manfred Bilderl 6-2 Sven Lux
Marko Puls 6-1 Dominik Thiel
Ricardo Pietreczko 6-2 Martin Kramer
Michael Rosenauer 6-2 Jyhan Artut
Erik Tautfest 6-2 Markus Buffler

Laatste 10
Daniel Klose 6-2 Christopher Hänsch
Michael Hurtz 6-3 Fabian Herz
Dragutin Horvat 6-3 Manfred Bilderl
Ricardo Pietreczko 6-4 Marko Puls
Michael Rosenauer 6-4 Erik Tautfest

Image courtesy of
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *