Dramatische Van Gerwen ontsnapt tegen Hughes

Michael van Gerwen heeft de tweede ronde op de World Grand Prix gehaald, maar de manier waarop was zeker niet overtuigend. Veel gemiste dubbels van MVG gaven Hughes lang hoop op een stunt.

In de jacht op titelverdediging moest Michael van Gerwen vanavond aantreden tegen debutant Jamie Hughes. Een gevaarlijk duel op voorhand, aangezien Hughes dit jaar al mooie dingen liet zien. Hij won ook de bull en mocht dus beginnen. Van Gerwen begon echter scherper en pakte meteen de break. Die scherpte was er daar meteen wel vanaf. Pas de 11e pijl was raak. Hughes was al bij zijn tweede pijl weg en won zo ook makkelijk de leg. ‘Yozza’ starte in zijn eigen leg met een 160, maar na twee gemiste dubbels zag hij MVG een 124-finish (60-42-22) uitgooien. Dit leek een tik te zijn, maar Hughes ging hier uitstekend mee om. Nadat MVG twee pijlen op dubbel 16 miste gooide de Engelsman 96 uit voor de break terug. Van Gerwen bleef de dubbels niet raken en kreeg nu een klap terug. Hughes hield namelijk zijn eigen leg en won zo de eerste set.

Ook na de pauze gingen de eerste drie pijlen om te openen mis, maar toch won MVG dit keer de leg. In de leg van Hughes waren het weer 6 missers, waardoor de stand weer gelijk kwam. Met een 17-darter pakte ‘Mighty Mike’ weer de voorsprong. Een 108-finish (met Hughes wachtend op top) leverde de Nederlander de set op. Hughes had hierin het voordeel dat hij mocht beginnen, en met een keurige 15-darter maakte hij hier ook gebruik van. Hij kreeg daarna van Van Gerwen de kans om een 2-0 voorsprong te pakken, maar twee missers gaf Van Gerwen de kans om toch op 1-1 te komen. Na zeven perfecte pijlen leek Hughes zijn leg te gaan houden, maar daar was dan ineens een geweldige Van Gerwen. Hij gooide 135 uit op de bull en mocht zo voor de wedstrijd gaan gooien. Met een 180 in zijn tweede beurt schoot hij hier weg, om uiteindelijk na 16 pijlen dubbel 18 te vinden. De sloopkogel uit Vlijmen ontsnapte zo aan een afgang.

Michael van Gerwen: 84.59 / 40% 
Jamie Hughes: 85.08 / 27.78%

 

Image courtesy of FOTO: PDC/David Callow
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *