Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Drie gelijkspellen op openingsavond Premier League

Maandagavond is de Premier League 2021 begonnen in Milton Keynes. Op speeldag één werd er drie keer gelijkgespeeld in de eerste vier partijen. Lees hier meer.

Nathan Aspinall 7-3 Glen Durrant

Na een hectische dag begon dan eindelijk de Premier League, en met een herhaling van de finale van vorig jaar was er meteen kans op revanche voor Nathan Aspinall. Zowel Aspinall als Durrant lijken het moeilijk te gaan krijgen en dus is elk resultaat erg welkom. Toch liet Aspinall zien dat hij zeker niet wil degraderen. Met legs in 16 en 12 pijlen startte hij prima. Durrant deed wat terug, maar kon niet echt opboksen tegen ‘The Asp’. De jongste van de twee liep uit naar 4-1, waarna een sterke 12-darter Durrant toch nog in de wedstrijd hielp. Veel meer zou het echter niet worden. ‘Duzza’ won nog één leg, waarna hij Aspinall met een 14-darter de wedstrijd zag winnen: 7-3. Werk aan de winkel voor Durrant.

Nathan Aspinall: 97.62 / 50%
Glen Durrant:
87.99 / 42.86%

Rob Cross 6-6 José de Sousa

Het debuut voor Portugal in de Premier League: wie dat vijf jaar geleden had voorspeld was voor gek verklaard. Toch gebeurde het dit jaar en José de Sousa mag zelfs als outsider voor de Play-Offs worden aangeduid. Zijn tegenstander Rob Cross zit in de hoek waar de klappen vallen, maar desondanks mag hij het gaan proberen in de Premier League. Met een 12-darter startte hij uitstekend. De Sousa liet in de leg daarna meteen zien waar hij om bekend staat: keuzes maken waar andere spelers niet eens aan denken. Vanaf 72 gaat hij meteen voor dubbel 18, met Cross op 101. De eerste pijl gaat erbuiten, maar door twee rake pijlen in de dubbel pakt hij toch de leg. Het vervolg van de wedstrijd kabbelt rustig voort. Beide mannen winnen zo hun legs, maar door een break kom De Sousa wel 6-4 voor. Met een 12-darter en 88-finish op de bull sleept Cross er echter toch nog een gelijkspel uit.

Rob Cross: 96.53 / 50%
José de Sousa:
91.66 / 35.29%

Peter Wright vs Jonny Clayton

Een volgende debutant volgde in wedstrijd drie van de avond. Na zijn overwinning op The Masters mocht Jonny Clayton de laatste plek innemen in het sterrenveld. Hij is één van de man in vorm en zal dus zeker van meer dan alleen deelnemen dromen. Met een 15-darter en een break liet hij ook meteen zien dat er meer mogelijk is. Wright brak wel meteen terug in 11 pijlen en liet zien dat hij er ook klaar voor is, maar Clayton counterde dit weer met een 12-darter. Een misser op dubbel 16 later en hij liet Wright weer langszij komen. Het niveau lag hoog. Clayton kreeg drie legs later weer de breakkans, maar na zelf de bulle gemist te hebben gooide Wright 106 uit.

Een 138 op dubbel 12 volgde en zo kwam er voor het eerst een gat van twee legs. Door met een 129-finish te volgen bleef Clayton in de wedstrijd en door zijn eigen leg te houden zette hij de stand weer op 5-5. Twee spannende legs volgden. Clayton miste de bullseye voor een 161-finish, waarna Wright zijn leg hield en zelfs 100% op de dubbels bleef. Clayton moest nu vollebak in zijn eigen leg en dat gebeurde ook. Met een 14-darter zorgde hij ervoor dat de wedstrijd kreeg wat het verdiende: beide mannen speelden geweldig en verdienden minstens het punt dat ze nu kregen.

Peter Wright: 101.2 / 100%
Jonny Clayton:
105.56 / 46.15%

James Wade vs Gary Anderson

Normaal gesproken zou dit de herhaling van de WK-finale van 2021 zijn, maar vanwege een positieve coronatest van Gerwyn Price zien we James Wade als vervanger. Hij begon erg goed aan de partij, met een 67-finish hield hij zijn eigen leg. Met een 18-darter hield Anderson zijn eigen leg voor 1-1. Vervolgens gingen leg drie t/m vijf ook met de darts mee, waardoor het 3-2 stond voor Wade. In leg 6 produceerde ‘The Machine’ een 12-darter met een 87-finish en brak daarmee naar een 4-2 voorsprong. Anderson maakte een leg later die break meteen ongedaan in 14 darts. In de achtste leg miste de Schot twee pijlen op dubbel 16 om er 4-4 van te maken, Wade bleef koel en brak via tops naar 5-3. Opnieuw werd de break niet verzilverd, Anderson brak in 13 darts terug. Leg 10 bleek misschien wel cruciaal te worden. Wade miste vier darts op de dubbel om het eerste punt te pakken, waardoor ‘The Flying Scotsman’ in 17 darts op 5-5 kwam. Anderson kreeg in leg 11 zijn eerste kans op een punt, maar 80 ging mis op tops. Wade deed waar hij altijd goed in is, finishen; hij checkt 96 voor 6-5. Zou het dan een overwinning worden of toch weer gelijkspel? Het werd het laatste; Gary Anderson sloot de partij in stijl af met een 156-finish voor 6-6!

Gary Anderson: 98,13 / 30%
James Wade: 98,14 / 50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *