Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Ryan Searle - PDC World Championship 2024

Drie keer is scheepsrecht: Ryan Searle wint Players Championship 3

Na twee verloren finales op rij heeft Ryan Searle op Players Championship 3 wel toegeslagen. In een bizarre finale was ‘Heavy Metal’ te sterk voor Gary Anderson: 8-7.

Hoe verging de dag?

Nadat Luke Littler en Gary Anderson vorige week huis hielden in Milton Keynes, reisde de PDC deze week af naar Leicester voor de volgende twee Players Championship-toernooien. Ook Michael van Gerwen was er dit keer bij: de nummer twee van de wereld rekende onder andere af met Andy Baetens (6-3) en Michael Smith (6-4), maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Ryan Searle. De Engelsman haalde zo voor het derde toernooi op rij de finale. Eerder op de dag verliep het een stuk minder goed voor Dave Chisnall. De Engelsman, als nummer één geplaatst, won vorige week al geen wedstrijd, waarna hij vandaag in ronde één onderuit ging tegen Leighton Bennett (6-1).

Gary Anderson liet weer zien geen enkele intentie te hebben rustig aan te gaan doen. De Schot noteerde in zijn eerste vijf wedstrijden gemiddeldes van 112.02 (tegen Jeffrey de Graaf, 6-3) en 109.35 (tegen Jim Williams, 6-3), waarna hij in de halve finale ook nog een gemiddelde van 111.71 aantikte (tegen Callan Rydz, 7-4). Een 9-darter lukte niet: Ryan Meikle wist in zijn partij tegen Geert Nentjes wél een perfecte leg te gooien. Luke Littler haalde in zijn derde toernooi de kwartfinale, waarin Callan Rydz hem met beide beentjes weer even op de grond zette.

Finale

Vorige week maandag was Ryan Searle al betrokken in een geweldige finale, en ook dit keer belandde hij weer in een bizarre eindstrijd. De Engelsman vloog uit de startblokken door snel op 3-0 te komen, waarna hij een 164-finish van Anderson om zijn oren kreeg. Beide mannen bleven enorm goed scoren, waardoor de gemiddeldes na acht legs ruim boven de 110 uitkwamen. Searle bleef het initiatief houden en bracht de stand op 6-3, maar daarna knokte Anderson zich terug. Met legs in 15, 11 en 14 pijlen bracht hij de stand op 6-6. De volgende twee legs gingen naar degene die hem ook begon, waardoor er een beslissende leg kwam. Searle startte die met een 180, waarna hij in zijn derde beurt weer een maximale score vond. ‘Heavy Metal’ greep zo eindelijk raak: na twee verloren finales op rij was drie keer scheepsrecht.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gary Anderson: 108.61 / 50%
Ryan Searle: 107.63 / 44%

Nederlanders

Naast Michael van Gerwen liet ook Danny Noppert zich vandaag goed zien. ‘The Freeze’ won onder andere van Raymond van Barneveld (6-3) en Niels Zonneveld (6-4), waarna hij in de kwartfinale verloor van Ryan Searle (6-4). Jeffrey Sparidaans maakte indruk met een zege op Jonny Clayton (6-2, wat hem een plek bij de laatste 16 opleverde). Dirk van Duijvenbode kwam tot diezelfde ronde: ‘Aubergenius’ wist voor het eerst in lange tijd weer over meerdere wedstrijden een goed niveau te halen, waardoor hij met vertrouwen kan terugkijken op vandaag.

Uitslagen

Kwartfinales
Gary Anderson 6-2 Peter Wright
Callan Rydz 6-4 Luke Littler
Michael van Gerwen 6-5 Steve Lennon
Ryan Searle 6-4 Danny Noppert

Halve Finales
Gary Anderson 7-4 Callan Rydz
Ryan Searle 7-4 Michael van Gerwen

Finale
Ryan Searle 8-7 Gary Anderson

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *