Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Xicheng Han

Drie keer is scheepsrecht voor Xicheng Han

Na twee verloren finales heeft Xicheng Han dinsdagmiddag de vierde speelronde van de Chinese Premier League gewonnen. Lees hier meer.

Xicheng Han verloor de afgelopen twee speelrondes in de finale van Xiaochen Zong. Afgelopen dinsdagmiddag bereikte de Chinees opnieuw de finale, maar was dit keer wel de sterkste. Han begon het toernooi met een 5-2 overwinning op Yin Deng, waarna hij Weihong Li in de halve finales whitewashte. In de finale trof hij Chengan Liu. Hij bereikte zijn tweede finale door met 5-1 te winnen van Zhiwei Lin en Lihao Wen.

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee. In de vierde leg stond Liu na 9 darts op 41, maar miste vervolgens 8 pijlen op de dubbel. Han pakte zijn kans en brak met een 57-finish naar een 3-1 voorsprong. De break werd een leg later ook verzilverd, met een 76-finish kwam Han op matchpoint. Toch gaf Liu niet op. Met een 18-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij Han met een 13-darter terug brak voor 4-3. Ook hij verzilverde de break, dankzij een 117-finish van Liu kwam er 4-4 op het scorebord te staan. In de beslissende negende leg kreeg Liu 3 matchdarts, maar werden alle drie gemist op dubbel 8. Han bleef koel en pakte via dubbel 5 alsnog zijn eerste weektitel.

Xiaochen Zong had deze week een vrije speelronde. Elke speler heeft één vrije speelronde in deze editie van de China Premier League, dit heeft te maken omdat er 9 deelnemers zijn.

Uitslagen

Kwartfinales
Chengan Liu 5-1 Zhiwei Lin
Lihao Wen 5-4 Wenge Xie
Weihong Li 5-4 Bin Zheng
Xicheng Han 5-2 Yin Deng

Halve finales
Chengan Liu 5-1 Lihao Wen
Xicheng Han 5-0 Weihong Li

Finale
Xicheng Han 5-4 Chengan Liu

Order of Merit

Door de titel is Han opgeklommen naar de tweede plaats, met één punt achterstand op Xiaochen Zong. Het verschil tussen de top 4 en de rest is nu nog meer uitgebreid, drie van de top 4-spelers wisten allemaal de halve finales wist te behalen. Het verschil is nu 7 punten op de nummer 5. Na negen speelrondes plaatst de top 4 van het klassement zich voor de play-offs. De winnaar van de play-offs op 18 september verdient een ticket naar het aankomende PDC WK in Londen.

  1. Xiaochen Zong 12 (+23)
  2. Xicheng Han 11 (+17)
  3. Chengan Liu 10 (+11)
  4. Lihao Wen 9 (+2)
  5. Bin Zheng 2 (-4)
  6. Zhiwei Lin 2 (-10)
  7. Weihong Li 2 (-14)
  8. Wenge Xie 0 (-10)
  9. Yin Deng 0 (-13)
Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *