Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Drie Nederlanders actief in aankomende Live League-week

In de vierde week van vierde fase van de Online Darts Live League komen drie Nederlanders in actie. Zij zullen proberen om zich te plaatsen voor Champions Week. Lees hier meer.

De Online Darts Live League wordt gebruikt om spelers (zonder tourkaart) een podium te geven en voor een livestream te laten spelen. Veel spelers die voorheen in de Live League hebben gespeeld presteren vervolgens goed op de WDF-toernooien, Development Tours, Challenge Tours etc.

Hoe gaat de Online Darts Live League dan te werk? Er wordt gebruik gemaakt van fases, elke fase bestaat uit vijf weken waarvan de vijfde week Champions Week is. In de eerste vier weken spelen elke week 11 verschillende spelers tegen elkaar om te strijden voor 3 tickets voor Champions Week.

Een week start op de dinsdagochtend met Groep A met 6 spelers. Iedereen speelt dinsdag en woensdag tegen elkaar. De speler die na twee dagen bovenaan staat in het klassement kwalificeert zich automatisch voor de finaleavond op de zaterdag. De nummers 2 en 3 van Groep A mogen donderdag- en vrijdagavond terugkomen in Groep B, terwijl de nummers 4, 5 en 6 van Groep A donderdag- en vrijdagochtend in actie mogen komen in Groep C. Beide groepen worden aangevuld met drie nieuwe spelers. De top 3 van Groep B plaatst zich voor de finaleavond, net als de top 2 van Groep C. De finalisten van de finaleavond plaatsen zich dan voor Champions Week. De winnaar van de wedstrijd om het 3/4 plek kwalificeert zich ook.

Aankomende week staat de vierde week van de Online Darts Live League op het programma. Dinsdag en woensdag komen gelijk drie Nederlanders in actie; Arjan Konterman, Gian van Veen en Davy Proosten. Zij zullen het in Groep A opnemen tegen Thibault Tricole, Nathan Girvan en Conor Heneghan.

In groep B zullen Chas Barstow, James Richardson en Mike Gillet in actie komen inclusief de nummers 2 en 3 van groep A. In groep C nemen de nummers 4,5 en 6 van groep A het op tegen Kai Fan Leung, Rhys Hayden en Scott Walters.

Alle wedstrijden zijn live te bekijken op het Youtubekanaal van Online Darts. Gaan we Nederlanders terug zien in de Champions Week (5 t/m 9 juli)?

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *