Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Drie Nederlanders naar kwartfinales van PCF

Danny Noppert, Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode hebben de kwartfinales van de Players Championship Finals bereikt. Alle drie wonnen ze hun tweede én derde ronde partijen in Minehead. Lees hier meer.

Noppert maakt ruime achterstand goed

Danny Noppert was de eerste Nederlander die doorging naar de kwartfinales op de zaterdagavond. De Fries begon matig aan de partij, maar trok een 4-0 achterstand tegen Matt Campbell snel goed naar 4-4. Daarna ging tot 8-7 de legs met de darts mee. In leg 16 plaatste Noppert de break en kwam daarmee op matchpoint; 9-7. Toch gaf de Canadees niet op, met een 124-finish dwong hij toch een beslissende leg af. In die leg liet ‘The Freeze’ toch weer zijn klasse zien, met een 16-darter trok hij de partij met 10-9 naar zich toe.

Van Gerwen eenvoudig langs Van den Bergh

Michael van Gerwen had weinig problemen met Dimitri van den Bergh bij de laatste 16. Hij verschil werd in de eerste sessie al gemaakt, toen hij met een 4-1 voorsprong ging pauzeren. Hij gooide een 102-finish in de eerste leg en een 11-darter om de Belg te breaken. Van den Bergh vocht zich nog wel terug tot 6-5, maar doordat de Nederlander 4 van de laatste 5 legs won plaatste hij zich ook voor de kwartfinales; 10-6.

Van Duijvenbode in weergaloze partij langs Searle

Dirk van Duijvenbode speelde voor velen in de beste partij van het jaar. Ryan Searle begon fantastisch aan de partij, in de eerste pauze stond hij 7-3 voor. Na een stand van 3-3 wist hij 4 legs op een rij te pakken, met o.a. een 110-finish. Van Duijvenbode kwam getergd uit de pauze en dat bleek te helpen. Dankzij legs in 11,14,15 en 12 (146-finish) darts trok hij de stand gelijk; 7-7. De resterende legs gingen met de darts mee, waaronder twee finishes van 121 voor ‘Heavy Metal’ en drie 12-darters en 11-darter in totaal. De allesbeslissende 19de leg mocht Searle beginnen, maar deed dat niet goed; de eerste twee scores waren 30 en 26. Van Duijvenbode profiteerde optimaal en stond mede dankzij een maximale score na 12 darts op tops. De Nederlander bleef koel en kon via dubbel 10 de wedstrijd toch winnend afsluiten; 10-9. Van Duijvenbode eindigde op het hoogste gemiddelde ooit gegooid op de Players Championship Finals; 112,05. Searle droop af, ondanks een gemiddelde 103,33.

Kwartfinales:
Callan Rydz vs Jonny Clayton
Dirk van Duijvenbode vs Rob Cross
Luke Humphries vs Joe Cullen
Michael van Gerwen vs Danny Noppert

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *